Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj

Riválisa szerint nem hibázott Schumacher

Riválisa szerint nem hibázott Schumacher

Annak ellenére, hogy nem úgy teljesített az idei évben, ahogy azt sokan várták tőle, Michael Schumacher nem hibázott azzal, hogy visszatért a Forma-1-be, állítja egykori nagy riválisa, Jacques Villeneuve.


Annak ellenére, hogy nem úgy teljesített az idei évben, ahogy azt sokan várták tőle, Michael Schumacher nem hibázott azzal, hogy visszatért a Forma-1-be, állítja egykori nagy riválisa, Jacques Villeneuve.

A hétszeres világbajnok három év kihagyás után tért vissza a Forma-1-be, ám „bemutatkozó” éve nem úgy sikerült, ahogy arra számított, hiszen a szezon első felében csak szenvedett, és végül majdnem fele annyi pontot szerzett, mint csapattársa, Nico Rosberg.

Villeneuve, aki 1997-ben egy szinte szó szerint vérre menő küzdelemben utasította maga mögé német ellenfelét, elmondta, hogy Schumacher visszatérése nem volt hiábavaló, és minden bizonnyal jóval eredményesebben fog szerepelni a következő idényben.

„A szezon közepéig nagyon nehéz volt számára minden, azonban az idény végére már csapattársa előtt volt” – mondta a kanadai versenyző az Auto Hebdo-nak nyilatkozva.

„A Ferrarinál egy-két tizeddel, de olykor többel is gyorsabb volt csapattársánál, így sokan azt gondolták, hogy akár egy másodpercet is verhet Rosbergre, de ez a múltban sem volt így, szóval talán túlságosan is nagy volt az elvárás vele szemben.”

Schumacher és a Mercedes vezetése is elmondta már, hogy a relatíve gyenge szereplés egyik oka az volt, hogy nem feküdt a német pilótának az idei autó, aminek fejlesztésében nem vehette ki a részét, hiszen csak nagyon későn csatlakozott a csapathoz a tavalyi év végén.

Villeneuve is egyetért ezzel, éppen ezért gondolja úgy, hogy jövőre már eredményesebb lesz egykori ellenfele.

„Nagyon nehéz a visszatérés. Én is elgondolkodtam ezen még a múlt év végén, de ahogy azt már korábban elmondtam, le is mondtam róla. Hat hónapot kihagytam (2004-ben), és tudom, hogy azt is megéreztem, nem volt egyszerű a visszarázódás. Az utolsó tizedet a legnehezebb megtalálni” – magyarázta.

„Ha pedig az autó nem fekszik neked, akkor nagyon nehéz megoldást találni a problémákra. Át tudom érezni, hogy min ment keresztül a szezon első felében, biztosan nagyon csalódott volt, azonban a szezon végére feljavult a teljesítménye, éppen ezért azt gondolom, hogy a következő idény jóval eredményesebb lesz számára.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!