Rosberg: El fog mérgesedni Verstappen és Leclerc viszonya - F1VILÁG.HU

Rosberg: El fog mérgesedni Verstappen és Leclerc viszonya

Egyelőre békés a kapcsolat a Forma-1 két bajnokaspiránsa, Max Verstappen és Charles Leclerc között, de a 2016-os világbajnok Nico Rosberg szerint ez hamarosan megváltozhat.

Az idei Forma-1-es szezon feléhez közeledve eddig egészen békésnek mondható a világbajnok Max Verstappen és kihívója, Charles Leclerc viszonya. Ez sokak számára meglepő lehet azt figyelembe véve, hogy tavaly ilyenkor Verstappen és ellenfele, Lewis Hamilton között már tapintható volt a feszültség, ami a szezon hátralévő szakaszában egyre intenzívebbé vált. A jelenleg szakértőként tevékenykedő világbajnok, Nico Rosberg erre egyáltalán nem számított, hiszen pontosan tudja, milyen kiélezetté válhat a helyzet, amikor két pilóta a világbajnoki címért harcol.

„Őszintén szólva ez nagyon meglepő, hiszen számtalanszor összecsaptak már egymással. Óriási meglepetés, hogy eddig semmit sem kellett tisztázniuk vagy ilyesmi. Én viszont a házamat tenném fel arra, hogy ez meg fog változni, figyelembe véve a kettejük közötti összecsapásokat. El kell jönnie annak a pillanatnak, amikor valami összetűzésbe kerülnek, összeütköznek vagy ilyesmi. Szurkolóként nyilván azt szeretnénk látni, ha kicsit hevesebbé válnának a dolgok” – magyarázta Rosberg.

Az egykori pilóta a Ferrari megbízhatósági problémáira is kitért, ami kulcsfontosságú lehet az idei világbajnokság szempontjából. A legutóbbi, Osztrák Nagydíjon kevés híján mindkét olasz autó kiesett a versenyből, így Leclerc-ék Franciaországban sem lehetnek nyugodtak.

„Biztos vagyok benne, hogy tanulni fognak az Ausztriában történtekből. Egy motort azonban nem könnyű kijavítani, és azt hallottam, hogy a Ferrarinak nincs gyors megoldása. Próbálják megfontoltan kezelni a helyzetet, de a szituáció attól még aggasztó. A világbajnokságuk szempontjából ez a legnagyobb probléma, a megbízhatóság. Idővel meglátjuk, képesek-e felülkerekedni rajta, ezt a futamot viszont biztosan aggódva fogják figyelni” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!