Rosberg: Engem is sokkolt, amikor 2016-ban visszavonultam - F1VILÁG.HU

Rosberg: Engem is sokkolt, amikor 2016-ban visszavonultam

A Forma-1 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg elárulta, valóságos „sokk” volt számára az, amikor a vb-trófea megnyerése után hirtelen úgy döntött, befejezi autóversenyzői pályafutását.

A német pilóta a Mercedes versenyzőjeként óriási csatában győzte le akkori csapattársát, az azóta már hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont, a 2016-os szezont követően pedig váratlanul bejelentette, befejezi F1-es pályafutását. Rosberg ekkor mindössze 31 éves volt, és bár nem bánta meg döntését, azt mondja, neki is fel kellett dolgoznia azt, hogy életének egy nagyon fontos fejezete lezárult.

„Bizonyos tekintetben feladtam az identitásomat. Az életemben minden a versenyzésről szólt” – mondta a német. „Valóságos sokk volt a saját rendszeremnek az, hogy egy csapásra minden a nullára csökkent.” 

 

Rosberg azóta televíziós szakértőként is tevékenykedik, emellett pedig aktívan invesztál új vállalkozásokba – főleg olyanokba, melyek a fenntartható mobilitásra fókuszálnak.

„Soha nem kérdeztem meg magamtól azt, hogy milyen más szenvedélyeim vannak. Mindig csak a következő verseny volt. El kellett fogadnom, hogy nem számít, mit értem el, mindent alulról kell felépítenem újra.”

A most 37 esztendős ex-versenyző hozzátette, a legnagyobb kihívást az jelentette számára visszavonulását követően, hogy „megtalálja az élet értelmét”.

„Rengeteget fektettem abba, hogy megismerjem önmagamat” – mondta Rosberg, aki visszavonulása után természetesen főleg a családjára összpontosít.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rosberg: Engem is sokkolt, amikor 2016-ban visszavonultam
Sajtóhír: Nem lesz verseny Dél-Afrikában, marad a Belga Nagydíj a naptárban
A Sauber-főnök még a 45 éves Alonsót is leszerződtetné
Aston Martin: Ki kell derítenünk, miért szenvedtünk a verseny elején
Főnöke szerint elképesztő, hogy Verstappen a telefoncsörgést is felismeri az autóban ülve

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!