Rosberg már most a Red Bullnak adta a 2023-as világbajnoki címet - F1VILÁG.HU

Rosberg már most a Red Bullnak adta a 2023-as világbajnoki címet

HIRDETÉS
Akkora lendületben van a Red Bull, hogy Nico Rosberg szerint jövőre sem lesz sok esélye a Ferrarinak és a Mercedesnek arra, hogy legyőzzék az energiaital-gyárosokat.
AUSTIN, TEXAS - OCTOBER 23: Race winner Max Verstappen of the Netherlands and Oracle Red Bull Racing celebrates in parc ferme following the F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 23, 2022 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Max Verstappen a Japán Nagydíjon biztosította be második világbajnoki címét, míg a konstruktőri trófeát a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon hódította el a Red Bull. Az energiaital-gyárosok kétségkívül pazar teljesítménnyel rukkoltak elő, Nico Rosberg szerint pedig lenyűgöző, hogy az osztrákok minden téren szinte tökéletes munkát tudnak végezni. A német ex-versenyző szerint a Red Bull olyan bombaformában van, hogy nagyon nehéz lesz legyőzni őket 2023-ban.

„Jelenleg a Red Bull ugyanolyan domináns erő, mint amilyen a Mercedes volt az elmúlt években” – mondta a 2016-os bajnok a Sky Sports televíziónak. „Sikerült nagyon korán bebiztosítani a konstruktőri bajnoki címet is, és minden tekintetben domináns csapatuk van jelenleg, mint ahogy a Mercedesnek volt.”

„Megvan az autójuk, megvan a szükséges fejlesztési ráta a szezon során, illetve a megbízhatóság is. Megvan a versenyzőjük, aki a legjobb, vagy az egyik legjobb az F1-ben jelenleg, jók a stratégiáik, folyamatosan tökéletesen csinálják. Hihetetlen módon állt össze minden, és a motor is lenyűgözőnek tűnik.”

„Kétségkívül egy olyan időszak most ez, melyben nagyon nehéz lesz bármelyik csapatnak közel kerülni – még jövőre is –, akkora lendületben vannak.”

„Igazán nehéz lesz a Ferrarinak, de még a Mercedesnek is közelebb kerülni. Ami a Mercedest illeti, az Achillesük jelenleg az egyenesbéli tempó. Annyira lassúak az egyenesben, főleg a Red Bullhoz képest. Nagyon remélem, hogy megtalálják a megoldást arra, hogy javítsanak az egyenesbéli tempójuk.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!