Friss hírek

Rosberg már most a Red Bullnak adta a 2023-as világbajnoki címet

Akkora lendületben van a Red Bull, hogy Nico Rosberg szerint jövőre sem lesz sok esélye a Ferrarinak és a Mercedesnek arra, hogy legyőzzék az energiaital-gyárosokat.

Max Verstappen a Japán Nagydíjon biztosította be második világbajnoki címét, míg a konstruktőri trófeát a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon hódította el a Red Bull. Az energiaital-gyárosok kétségkívül pazar teljesítménnyel rukkoltak elő, Nico Rosberg szerint pedig lenyűgöző, hogy az osztrákok minden téren szinte tökéletes munkát tudnak végezni. A német ex-versenyző szerint a Red Bull olyan bombaformában van, hogy nagyon nehéz lesz legyőzni őket 2023-ban.

„Jelenleg a Red Bull ugyanolyan domináns erő, mint amilyen a Mercedes volt az elmúlt években” – mondta a 2016-os bajnok a Sky Sports televíziónak. „Sikerült nagyon korán bebiztosítani a konstruktőri bajnoki címet is, és minden tekintetben domináns csapatuk van jelenleg, mint ahogy a Mercedesnek volt.”

Hirdetés
 

„Megvan az autójuk, megvan a szükséges fejlesztési ráta a szezon során, illetve a megbízhatóság is. Megvan a versenyzőjük, aki a legjobb, vagy az egyik legjobb az F1-ben jelenleg, jók a stratégiáik, folyamatosan tökéletesen csinálják. Hihetetlen módon állt össze minden, és a motor is lenyűgözőnek tűnik.”

„Kétségkívül egy olyan időszak most ez, melyben nagyon nehéz lesz bármelyik csapatnak közel kerülni – még jövőre is –, akkora lendületben vannak.”

„Igazán nehéz lesz a Ferrarinak, de még a Mercedesnek is közelebb kerülni. Ami a Mercedest illeti, az Achillesük jelenleg az egyenesbéli tempó. Annyira lassúak az egyenesben, főleg a Red Bullhoz képest. Nagyon remélem, hogy megtalálják a megoldást arra, hogy javítsanak az egyenesbéli tempójuk.”  

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Rosberg már most a Red Bullnak adta a 2023-as világbajnoki címet
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!