Friss hírek

Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg azt mondja, nem tudja elképzelni, hogy egy napon csapatfőnökként tér majd vissza a száguldó cirkuszba.

A német versenyző ötödik éve nincs már jelen az F1 mezőnyében, miután a világbajnoki cím megnyerése után, 2016 végén mindenki nagy megdöbbenésére visszavonult.

Rosberg nemrég elárulta, nincsenek csapatfőnöki ambíciói, már csak azért sem, mert Toto Wolff példáján jól látja, mennyi munkával jár ez a szerepkör.

Hirdetés
 

„Ez nem vonz engem” – mondta a német pilóta a Formel1.de című internetes lapnak. Túl sok lenne. Ez egy egész embert kívánó munka: reggel, délben, este – egész nap! Amikor látom, hogy Toto milyen intenzíven dolgozik… Nem nekem való, én ezt szeretném már kikerülni az életemben.”

„Versenyzőként már megtapasztaltam ezt az intenzivitást és mélységet, és nem akarom újra.”

Rosberg hozzátette, az F1-es versenyzésre sem vágyik már – még akkor sem, ha valaki egy komoly összeget ajánlana fel neki.

„A fizetés számomra soha nem játszott szerepet. A szerződésemből még 2 év hátra volt, és a fizetésemben is elég sok nulla volt. Pénzzel nem lehet motiválni. Abszolút nem érdekel. Úgy zártam a pályafutásomat, ahogy szerettem volna, megnyertem a világbajnokságot, és elégedett vagyok az új életemmel. Szóval ez a gondolat soha nem merült fel, és nem is fog. Ennek vége.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!