Rosberg: Nem szabad egymásnak esni

Nico Rosberg fontosnak tartja, hogy Lewis Hamiltonnal megfelelően kezeljék a bajnoki címért vívott küzdelmet és még véletlenül se sérüljön a Mercedes hírneve.


Nico Rosberg fontosnak tartja, hogy Lewis Hamiltonnal megfelelően kezeljék a bajnoki címért vívott küzdelmet és még véletlenül se sérüljön a Mercedes hírneve.

A Mercedes duója ádáz küzdelmet folytat az idei bajnoki címért, jelenleg a német pilóta 14 ponttal vezet brit csapattársa előtt, miközben kilenc verseny még hátra van a szezonból.

Bár már eddig is komoly volt a közöttük lévő feszültség, Rosberg tisztában van azzal, hogy nagyon át kell gondolniuk, mit tesznek, és miként cselekszenek, távolabbról kell figyelniük a helyzetet.

„Házon belül meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt, hiszen első körben a Mercedesnek versenyzünk, a Mercedest képviseljük és jó munkát szeretnénk végezni a csapatért” – mondta.

„Továbbá több ezer embert képviselünk – a kollégáinkat – a gyárban, akiknek családja valamilyen szinten tőlünk is függ. Szóval csapatként kell dolgoznunk, de eljön a pont, mikor meg akarod verni a másikat.”

A Mercedes vezérkara, Niki Laudával, Toto Wolffal és Paddy Lowe-vel az élen remek munkát végez, hogy a csapaton belüli feszültséget megfelelően kordában tartsa, mondja Rosberg.

„Ez egy nagyon, de nagyon nehéz munka” – magyarázta. „Vannak sokkal nehezebb időszakok, amikor menedzselni kell a helyzetet és nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat, mert azt gondolom, hogy nagyon jók vagyunk ebből a szempontból.”

„Elégedett vagyok a vezetéssel, ahogy menedzseli a helyzeteket. Nagyon jó munkát végeztek eddig is, és a továbbiakban sem lesz ez másképp, ebben biztos vagyok.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS