Friss hírek

Rosberg szerint sok van még a Williamsben

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg biztos benne, hogy sokkal többre lesz képes csapata az idei év második felében, miután kiválóan kezdte a 2008-as bajnokságot a Forma-1-ben.

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg biztos benne, hogy sokkal többre lesz képes csapata az idei év második felében, miután kiválóan kezdte a 2008-as bajnokságot a Forma-1-ben.

A grove-i bázisú alakulat már a téli teszteken is brillírozott, sokan őket tartották a McLaren és a Ferrari legnagyobb ellenfelének.

A Williams versenyzői nem hazudtolták meg önmagukat és kiválóan teljesítettek a szezonnyitón, Nico Rosberg megszerezte pályafutása első dobogós helyezését, míg csapattársa, az újonc Kazuki Nakajima a hatodik helyen landolt.

Hirdetés
 

Bár a Maláj Nagydíjon botladozott, a Williams ismét jó teljesítményt nyújtott a múlt hétvégén megrendezett bahreini futamon.

Rosberg éppen ezért úgy gondolja, hogy csapata ismét jó irányba halad. A német versenyző meggyőződése, hogy jobban is teljesíthettek volna, ha simábban mennek a dolgok az első három futamon.

“Ott állunk, ahova vártuk magunkat. Sokkal jobban fejlesztettünk, mint a Renault, és gyorsabban, mint a Red Bull” – mondta Rosberg az Autosportnak. “Ki gondolta volna ezt másfél évvel ezelőtt. Úgy érzem, hogy minden rendben van és jó irányba haladunk.”

“Azonban még ennél is tudunk jobbak lenni, ugyanis rengeteg minden ellenünk dolgozott az elmúlt hetekben, hónapokban. Még jobban kell dolgoznunk, hogy minden összeálljon, és akkor ismét eredményesek lehetünk. Ha a szerencse is mellénk áll, akkor még jobbak lehetünk, mert eddig nem tudtuk kihozni magunkból a maximumot.”

“A fejlesztések miatt nem aggódom. Úgy gondolom, hogy ezen a téren jók vagyunk, és az aerodinamikai fejlesztések is rendben vannak. Nem hiszem, hogy aggódnunk kellene amiatt, hogy a csomagunk túlzottan kicsi. Mindenünk megvan ahhoz, hogy fejlődjünk” – magyarázta Rosberg, aki élvezi, hogy az idei évtől ő a csapat elsőszámú versenyzője.

“Úgy gondolom, hogy minden rendben van ezzel, jó pozícióban vagyok. Már van tapasztalatom. A beállításokat is sokkal jobban ismerem, hasznos tanácsokkal tudom ellátni mérnökeimet, és ezek a dolgok mind-mind motiválóan hatnak rám, hiszen tudom, hogy képes vagyok megváltoztatni bizonyos dolgokat.”

“Jó és érdekes együtt dolgozni a csapattal, évről évre egyre jobban tiszteljük és becsüljük egymást” – tette hozzá a német versenyző.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!