Rosberg: Végre jó irányba mennek a dolgok - F1VILÁG.HU

Rosberg: Végre jó irányba mennek a dolgok

HIRDETÉS

Sebastian Vettel mögött másodikként zárta a hétvégi Indiai Nagydíjat a Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg.


Sebastian Vettel mögött másodikként zárta a hétvégi Indiai Nagydíjat a Mercedes német versenyzője, Nico Rosberg.

A 28 esztendős tehetség tehetségnek ez volt idei harmadik dobogós eredménye – korábban Monacóban és Angliában állhatott a pódiumra, noha akkor a legfelső fokára.

Rosberg elárulta, nagyon elégedett, hiszen tökéletesen alakultak a dolgok egész hétvégén, ami nagyban megkönnyítette a dolgát a vasárnapi futamon.

„Összességében elégedett vagyok, mert végre normálisan alakult a hétvége számomra” – mondta a német versenyző a futamot követően.

„Minden a tervek szerint ment, jól alakult az időmérő, a csapat pedig remek munkát végzett: kipróbáltunk néhány új dolgot a beállításokkal, minek hála sikerült jobb teljesítményt kisajtolnunk az autóból, ezt pedig jó volt látni.”

„Az nem segített, hogy [Felipe] Massa megelőzött a rajtnál, mert kicsit feltartott. Először megpróbáltam megelőzni őt, a határokat feszegettem, de nem sikerült kiviteleznem a manővert. A csapatnak végül sikerült fantasztikusan taktikáznia, így elé tudtam kerülni.”

„Örülök a második helynek, hiszen nagyjából ez volt a célunk erre a hétvégére.”

A Mercedes versenyzője hozzátette, tudták, hogy a Red Bullt nem lehet megverni Indiában sem, éppen ezért arra törekedtek, hogy az osztrákok mögött a legjobbak legyenek – mint ahogy ez a csapat célja a bajnokság hátralévő versenyein is.

„Sebastian ismét fantasztikus munkát végzett, nem lehetett megfogni. Megérdemli ezeket a győzelmeket, mint ahogy a világbajnoki címet is. Fantasztikus munkát végzett, akárcsak csapata. Télen viszont támadni fogunk, meggyőződésünk, hogy nagyon komoly lesz a versengés jövőre.”

Hirdetés

„Nagyszerű, hogy sikerült a Ferrari elé kerülnünk a konstruktőrök versenyében. Négy pont az előnyünk, nekem viszont négy pont a hátrányom az egyéni tabellán [Mark] Webber mögött, szóval akár még őt is elkaphatom. Végre minden jó irányba halad.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!