Rosberg végzett az élen az esős Barcelonában - F1VILÁG.HU

Rosberg végzett az élen az esős Barcelonában

HIRDETÉS

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg volt a leggyorsabb az e heti tesztek nyitónapján a spanyolországi Barcelonában, ahol az éjszakai esőzések után nyirkos, vizes pálya fogadta a versenyzőket.

A Williams istálló német versenyzője, Nico Rosberg volt a leggyorsabb az e heti tesztek nyitónapján a spanyolországi Barcelonában, ahol az éjszakai esőzések után nyirkos, vizes pálya fogadta a versenyzőket.

Mivel a reggeli esőzések miatt egész nap vizes volt az aszfalt, csak nyolc versenyző gördült pályára a tesztek első napján Barcelonában.

Egyedül a Williams istálló versenyzői, Nico Rosberg és Kazuki Nakajima hajtották végre előre betervezett tesztprogramjukat, így nem csoda, hogy ők zárták az élen az első tesztnapot.

Rosberg majd’ két másodpercet adott csapattársának, aki 96 megtett körével a nap legaktívabb versenyzőjének bizonyult.

Mark Webber végzett a harmadik helyen a Red Bull RB4-es modellel, miután mindössze csak 26 kört teljesített. Csapattársa, David Coulthard 22 kör megtétele után az ötödik lett. Az energiaital-gyárosok duója közé a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso ékelődött be a Renault-val. A spanyol pilóta mindössze 16, míg márkatársa, Nelsinho Piquet 8 kört teljesített.

“Hideg és vizes volt a pálya, így nem volt értelme túl sok kört megtenni” – mondta Alonso. “Lehetőségünk nyílt arra, hogy esőben is kipróbáljuk az autót, de túlságosan csúszós volt a pálya, így csak keveset köröztünk. Arra vártunk, hogy délutánra javul majd a helyzet, ám ez nem történt meg, így csak keveset dolgoztunk.”

A Toyota olasz versenyzője, Jarno Trulli is aktív volt a mai edzésen, összesen 56 kört teljesített, míg a csapat tesztpilótája, Kamui Kobayashi mindössze egy bemelegítő körig jutott.

“Egész nap vizes volt a pálya, így a körülmények messze nem voltak ideálisak” – mondta Trulli. “Az új elemek tesztelésére fektettük a fő hangsúlyt, melyek a felfrissített aerodinamikai csomagunk részét képezik. Sikerült előrelépést elérnünk, és rengeteg hasznos adatot begyűjtöttünk, de még túl korai lenne messzemenő következtetéseket levonni.”

“Mivel a pálya állapota folyamatosan változott, nagyon nehéz volt az összehasonlító munkát elvégezni. Nem teljesítettünk sok kört, ugyanis spórolni akartunk a kilométerekkel, hiszen ilyen körülmények között nincs értelme sokat tesztelni.”

Összesen négy alkalommal kellett megállítani a mai tréninget. Az első és az utolsó piros zászlót is Nelsinho Piquet varázsolta elő, aki alatt miután az első percekben megállt a Renault, a délután folyamán kicsúszott az ötös kanyarban.

Hirdetés

A másik két leállást Coulthard okozta, aki mindkét alkalommal megpördült Red Bulljával.

Az eredeti tervek szerint a Ferrari is megkezdte volna a munkát a mai tréningen, ám az időjárás miatt a nem küldte pályára a versenyzőit. Az olasz gárda holnap eldönti, részt vesz-e az e heti teszteken.

Teszteredmények
Barcelona, első nap:


1. Rosberg Williams-Toyota (B) 1:30.675 73
2. Nakajima Williams-Toyota (B) 1:32.370 96
3. Webber Red Bull-Renault (B) 1:32.599 26
4. Alonso Renault (B) 1:32.820 16
5. Coulthard Red Bull-Renault (B) 1:32.924 22
6. Trulli Toyota (B) 1:33.283 57
7. Piquet Renault (B) 1:40.073 8
8. Kobayashi Toyota (B) idő nélkül 1

Az eredmények nem hivatalosak

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!