Friss hírek

Rosberg: Vettel nem volt elég óvatos

A korábbi Forma-1-es világbajnok, Nico Rosberg azt mondja, Sebastian Vettel azért „dobta el a győzelmet” a vasárnapi Német Nagydíjon, mert az esős körülmények között túlságosan keményen nyomta.

A versenyben vezető négyszeres világbajnok az 52. körben ütközött neki a gumifalnak, miután elkezdett esni az eső Hockenheimben. Mivel legfőbb riválisa, Lewis Hamilton megnyerte a versenyt, Vettel az összetett pontversenyben is hátrányba került.

Vettel az eset után azt mondta, egy kis hibának lett óriási következménye, Nico Rosberg azonban a Sky Sports F1 televízió műsorában arról beszélt, a négyszeres világbajnoknak sokkal jobban oda kellett volna figyelnie.

„Ez nagy hiba – hihetetlen!” – mondta Rosberg. „Eldobta a győzelmet.”

„Igen, a körülmények nehezek voltak, ezt tudjuk, és versenyzőként az ilyen körülmények borzalmasak, mert nagyon nehéz ilyenkor. De megvolt az előnye a mögötte lévőkkel szemben, egy kicsit jobban el kellett volna vennie, egy kicsit lassabban kellett volna mennie – ő pedig nekiment a falnak.”

Amikor a beszélgetés során Rosbergnek felvetették, hogy ilyen körülmények között azért könnyű hibázni, a német így felelt: „De ismerjük a Sachskurvét – ez az egyetlen kanyar, ahol nincs helye a hibának.”

„Szóval ebben a kanyarban még jobban visszaveszel, és ő ezt nem tette meg. Túllépte a határt.”

A baleset előtti 6 körben Vettel 3,5 másodpercről 9,9 másodpercre növelte előnyét csapattársával, Kimi Räikkönennel szemben. A Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas – aki közvetlenül Vettel balesete előtt előzte meg Räikkönent –, illetve Hamilton elkezdtek felzárkózni, de Rosberg szerint ez nem befolyásolta Vettel vezetését.

„Nem hallottunk erről rádióbeszélgetést Sebastiannal a futam során, szóval nem hiszem, hogy tisztában volt ezzel. Futotta a saját versenyét és elcseszte teljesen – ami hihetetlen a részéről. Nem sűrűn fordul elő vele ilyesmi.”

Bár Vettel azt mondta, nem lesznek álmatlan éjszakái a hibája miatt, azzal egyetért, hogy eldobta magától a győzelmet.

„Igen, nyilván eldobtam. Kis hiba volt, de nagy hatása volt a versenyre” – mondta a Ferrari versenyzője.

„Egy kicsit későn léptem a fékre, blokkoltak a hátsók, és nem tudtam befordulni. Egészen addig nagyon jól kezeltük a versenyt, azt gondoltam, még jók vagyunk a száraz gumikkal.”

Fotó: Scuderia Ferrari

„Nem volt semmi látványos. Szóval nem érzem olyan rosszul magam, mintha valami látványosat hibáztam volna, mert akkor valamit tényleg rosszul csinál az ember. Ebben az esetben nem hibáztam akkorát, de elég volt ahhoz, hogy kiessek.”

„Nem ez volt életem legnagyobb hibája, de kétségkívül az egyik olyan, amiért a legnagyobb árat fizettem.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!