Russell és a Mercedes nemet mondott a Force Indiának Monzában - F1VILÁG.HU

Russell és a Mercedes nemet mondott a Force Indiának Monzában

HIRDETÉS
Fotó: Mercedes

Nemet mondott a Force Indiának, és mégsem ült autóba a Forma-1-es Olasz Nagydíj nyitóedzésén George Russell, hogy a Forma-2 bajnoki címéért zajló küzdelemre fókuszáljon.

A brit tehetség idén a Mercedes és a Force India F1-es autójával is tesztelhetett már, Monzában pedig idén először vett volna részt szabadedzésen is utóbbi csapat színeiben.

Mivel azonban Russell kiélezett küzdelmet vív a Forma-2-ben a McLaren juniorversenyzőjével, Lando Norrisszal, inkább nemet mondott a lehetőségre.

„Vezettem volna az első edzésen a Force India autóját. De a jelenleg is zajló intenzív küzdelemben inkább úgy döntöttünk, több figyelmet fordítunk az F2-re” – mondta Russell a Motorsport.com-nak.

„Tavaly, Abu Dhabiban részt vettem az első edzésen a Force Indiával, de aztán sikerült megszereznem utána a pole-t [a GP3-ban], szóval nem hiszem, hogy olyan nagy hatással lett volna rám. De az F1-es álom hajszolása közben az ember könnyen elfelejti, mi is a prioritás. És számomra a Forma-2 a prioritás.”

„Nem tudom, hogy lesz-e lehetőségem egy másik szabadedzésre idén, de meggyőződésem, hogy a Mercedes mindent az én érdekemben tesz. Teljes mértékben bízom abban, hogy mindent azért tesznek, hogy biztosítsák a jövőmet az F1-ben.”

Russell elárulta, a Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff döntött végül úgy, hogy nem ül autóba a monzai nyitóedzésen.

„Az ő döntése volt. Úgy gondolta, hogy beülni egy F1-es autóba egy szabadedzésen eléggé hogy inkább a jelenlegi munkánkra összpontosítunk, ami a Forma-2.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!