Sainz: A következő versenyek döntőek lesznek a bajnoki esélyeink szempontjából - F1VILÁG.HU

Sainz: A következő versenyek döntőek lesznek a bajnoki esélyeink szempontjából

HIRDETÉS
Carlos Sainz szerint a Ferrari legutóbbi fejlesztései egyre magabiztosabbá tették a csapatot, de a végső ítéletet az Amerikai Nagydíj helyszínén hozhatják meg, ahol az előttünk álló hétvégén vendégeskedik a mezőny.

A Ferrari az elmúlt három versenyhétvégén kedvező eredményeket ért el, de Sainz szerint az austini verseny lesz az igazi erőpróba, most derül ki ugyanis igazán, hogy a fejlesztések mennyire működnek egy „normálisnak” nevezhető versenypályán.

„Úgy gondolom, minél több pályán versenyeztünk Monza óta, annál magabiztosabbak lettünk abban, hogy az autóra hozott fejlesztések gyakorlatilag mindenhol működnek” — mondta Sainz. „De én mindig azt mondtam — és az utolsó három versenyen is hangsúlyoztam — hogy amíg nem megyünk Austinba, és nem próbáljuk ki őket egy normális pályán, addig nem tudjuk felmérni, mennyit is javultunk olyan helyszíneken, mint Zandvoort, Spa, ahol kicsit nehezebb dolgunk volt.”

„Ez lesz az eddigi legfontosabb teszt számunkra, hogy lássuk, az elmúlt időszakban hozott fejlesztések valóban a megfelelő irányba mutatnak-e egy olyan pályán, mint Austin.”

Sainz elárulta, a Ferrari nem vitt különösebb újításokat Austinba, hanem a Monzában és Szingapúrban bemutatott fejlesztéseket igyekeznek tovább tökéletesíteni.

„Nincs semmi új itt ahhoz képest, amit Monzában vittünk. Szingapúrra egy kisebb fejlesztést hoztunk az első szárnyra, de ennél több nem történt. Most azt szeretnénk megerősíteni, hogy a jobb tempónk az utolsó három versenyen annak köszönhető-e, hogy a pályák jobban feküdtek nekünk — például Monzában, Bakuban és Szingapúrban —, vagy valóban a fejlesztések tették-e versenyképesebbé az autónkat. Austin megmutatja majd, a kettő közül melyik igaz.”

Sainz az idei szezont követően elköszön a Ferraritól, hiszen Lewis Hamilton veszi át a helyét 2025-ben. A spanyol a Williamsnél folytatja, elmondása szerint pedig magabiztosan várja az új kihívásokat.

„Nagyon várom a következő évet és a Williams nyújtotta kihívást. Jó látni, mennyit fejlődtek az utóbbi időben, és hogy az autójuk gyakran képes pontszerzésre. Ez bátorító, de először még be kell fejeznem ezt az évet hat hátralévő futammal, egy olyan autóval, amely lehetővé teheti számomra egy futamgyőzelem megszerzését vagy néhány további dobogós hely elérését” — magyarázta.

„Ki akarom használni ezt az alkalmat, hogy segítsek a csapatnak minél előrébb végezni a konstruktőri bajnokságban, és természetesen saját magamnak is egy szép dobogós helyet vagy győzelmet ajándékozni.

Sainz kiemelte, hogy a következő versenyek fontosak lesznek a Ferrari konstruktőri címbe vetett hitének megőrzéséhez is.

Hirdetés

„Szerintem a következő néhány verseny lesz a döntő a konstruktőri címbe vetett hitünk szempontjából. Ha a most következő versenyek — mint Austin, Mexikó és Brazília, amelyek inkább hagyományos pályák — nem hozzák a várt teljesítményt, és visszaesünk, mint Zandvoortban vagy Spában, akkor a hitünk nyilvánvalóan csökkenni fog.”

„Úgy tűnik, hogy néhány csapat az utolsó fejlesztéseit hozza most, és ez megváltoztathatja az erősorrendet. Ezért fontos lesz mostantól újraértékelni a helyzetet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz: A következő versenyek döntőek lesznek a bajnoki esélyeink szempontjából
A Mercedes rájött, hogyan kell változtatnia autóján 2025-re
Piastri: Amit a Red Bull csinált, az nem a határok feszegetése…
Verstappen a Red Bull vitatott alkatrészéről: Azt hittem, más csapatról van szó!
Leclerc: A végsőkig küzdeni fogunk a bajnoki címért!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!