Lépj be az F1Világ Paddockba, és kövesd velünk a bahreini eseményeket! Kattints!

  Szahíri Nagydíj
MONZA, ITALY - SEPTEMBER 06: Race winner Pierre Gasly of France and Scuderia AlphaTauri, second placed Carlos Sainz of Spain and McLaren F1 and third placed Lance Stroll of Canada and Racing Point stand on the podium during the F1 Grand Prix of Italy at Autodromo di Monza on September 06, 2020 in Monza, Italy. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Sainz: A Red Bull segíteni fog Gaslynak

Sainz: A Red Bull segíteni fog Gaslynak

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője biztos benne, hogy a Red Bull szakemberei, Helmut Marko és Christian Horner a lehető legjobb döntést fogja meghozni Pierre Gasly jövőjével kapcsolatban

Sainz is korábban a Red Bull családhoz tartozott, részt vett a junior programban, majd a Toro Rossónál versenyzett 2015-2017-ig. Mivel a spanyol pilóta nem kapott lehetőséget a Red Bulltól, úgy döntött, csapatot vált, és a Renault-hoz szerződött. 

Gasly a 2018-as, Toro Rossónál töltött szezon után rögtön lehetőséget kapott a Red Bulltól, hogy 2019-ben náluk versenyezzen, azonban a szezon felénél visszaültették őt a kiscsapatba.

Azóta viszont Gasly remek teljesítményt nyújt az AlphaTaurival: idén az Olasz Nagydíjon például nyerni tudott. Mindeközben a Red Bull ismét azon gondolkodik, hogy lecserélje-e Max Verstappen csapattársát, Alexander Albont, akinek teljesítménye elmarad versenytársáétól. 

Olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint Gasly a Renault-hoz szerződhet, akárcsak Sainz korábban. 

A kérdésre, a Red Bull elengedné-e Gaslyt, ahogyan akkoriban Sainzot, a spanyol pilóta így válaszolt: „Nem tudom, ez esetről esetre, versenyzőről versenyzőre változik, más forgatókönyv. Ismeritek a történetet, és hogy miért mentem el, vagy miért mehettem el a Renault-hoz.”

Sainz egy megállapodás keretében igazolt át a francia istállóhoz, melyben az állt, hogy a Red Bull használhatja a motorjaikat. 

Pierre karrierje nagyon más, mint az enyém. És a tény, hogy elment a Red Bullhoz, majd visszament a Toro Rossóhoz, és most nagyon magas szinten versenyez, egy teljesen más szituáció.”

Helmut Marko nemrégiben úgy nyilatkozott, amennyiben megválnak Albontól, úgy Nico Hülkenberg vagy Sergio Perez ülhet a helyére, Gasly neve egyelőre nem merült fel. Éppen ezért Sainz úgy gondolja, a Red Bull olyan döntést fog hozni vele kapcsolatban, ami F1-es jövője szempontjából a legjobb lesz – így ha kell, elengedik őt. 

„Biztos vagyok benne, hogy Helmut Marko és Christian Horner nagyon bölcs, és a velem kapcsolatos döntéseikben nagyon objektívek voltak. Szóval biztos vagyok benne, hogy segíteni fognak Pierre-nek, és a helyes döntést fogják hozni vele kapcsolatban. Én csak jókat tudok mondani a Red Bullról és arról, amit a karrieremért tettek.”

A hírek szerint Gasly – hasonlóan Sainzhoz – akár a Renault-nál is lehetőséget kapna. A kérdésre, helyes döntés lenne-e ez a francia részéről, Sainz így válaszolt: 

„Nem azért vagyok itt, hogy tanácsokat osztogassak más pilótáknak. De Pierre számára, ha a Renault-hoz menne, francia pilótaként még fontosabb lenne vagy még nagyobb jelentőséggel bírna, mint akkoriban számomra.”

„A legjobbakat kívánom neki, mert úgy gondolom, hogy Pierre kiváló munkát végez a Forma-1-ben, és jó lenne látni őt, ahogy folytatja és előrelép a karrierjében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!