Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Sainz: A Red Bull segíteni fog Gaslynak

Carlos Sainz, a McLaren versenyzője biztos benne, hogy a Red Bull szakemberei, Helmut Marko és Christian Horner a lehető legjobb döntést fogja meghozni Pierre Gasly jövőjével kapcsolatban

Sainz is korábban a Red Bull családhoz tartozott, részt vett a junior programban, majd a Toro Rossónál versenyzett 2015-2017-ig. Mivel a spanyol pilóta nem kapott lehetőséget a Red Bulltól, úgy döntött, csapatot vált, és a Renault-hoz szerződött. 

Gasly a 2018-as, Toro Rossónál töltött szezon után rögtön lehetőséget kapott a Red Bulltól, hogy 2019-ben náluk versenyezzen, azonban a szezon felénél visszaültették őt a kiscsapatba.

Azóta viszont Gasly remek teljesítményt nyújt az AlphaTaurival: idén az Olasz Nagydíjon például nyerni tudott. Mindeközben a Red Bull ismét azon gondolkodik, hogy lecserélje-e Max Verstappen csapattársát, Alexander Albont, akinek teljesítménye elmarad versenytársáétól. 

Olyan hírek is szárnyra kaptak, melyek szerint Gasly a Renault-hoz szerződhet, akárcsak Sainz korábban. 

A kérdésre, a Red Bull elengedné-e Gaslyt, ahogyan akkoriban Sainzot, a spanyol pilóta így válaszolt: „Nem tudom, ez esetről esetre, versenyzőről versenyzőre változik, más forgatókönyv. Ismeritek a történetet, és hogy miért mentem el, vagy miért mehettem el a Renault-hoz.”

Sainz egy megállapodás keretében igazolt át a francia istállóhoz, melyben az állt, hogy a Red Bull használhatja a motorjaikat. 

Pierre karrierje nagyon más, mint az enyém. És a tény, hogy elment a Red Bullhoz, majd visszament a Toro Rossóhoz, és most nagyon magas szinten versenyez, egy teljesen más szituáció.”

Helmut Marko nemrégiben úgy nyilatkozott, amennyiben megválnak Albontól, úgy Nico Hülkenberg vagy Sergio Perez ülhet a helyére, Gasly neve egyelőre nem merült fel. Éppen ezért Sainz úgy gondolja, a Red Bull olyan döntést fog hozni vele kapcsolatban, ami F1-es jövője szempontjából a legjobb lesz – így ha kell, elengedik őt. 

„Biztos vagyok benne, hogy Helmut Marko és Christian Horner nagyon bölcs, és a velem kapcsolatos döntéseikben nagyon objektívek voltak. Szóval biztos vagyok benne, hogy segíteni fognak Pierre-nek, és a helyes döntést fogják hozni vele kapcsolatban. Én csak jókat tudok mondani a Red Bullról és arról, amit a karrieremért tettek.”

A hírek szerint Gasly – hasonlóan Sainzhoz – akár a Renault-nál is lehetőséget kapna. A kérdésre, helyes döntés lenne-e ez a francia részéről, Sainz így válaszolt: 

„Nem azért vagyok itt, hogy tanácsokat osztogassak más pilótáknak. De Pierre számára, ha a Renault-hoz menne, francia pilótaként még fontosabb lenne vagy még nagyobb jelentőséggel bírna, mint akkoriban számomra.”

„A legjobbakat kívánom neki, mert úgy gondolom, hogy Pierre kiváló munkát végez a Forma-1-ben, és jó lenne látni őt, ahogy folytatja és előrelép a karrierjében.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!