Sainz és a Ferrari kezdett a legjobban a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Sainz és a Ferrari kezdett a legjobban a Hungaroringen

HIRDETÉS
A Ferrari versenyzője, Carlos Sainz érte el a legjobb köridőt a Forma-1-es Magyar Nagydíj nyitóedzésén, pénteken. A spanyol pilóta mögött a számos új fejlesztést kipróbáló Max Verstappen végzett a 2., míg Charles Leclerc a 3. helyen.

Ahogyan arra számítani lehetett, az F1-es mezőnyt nyári forróság fogadta a Hungaroringen: az edzés során a levegő hőmérséklete meghaladta a 31℃-ot, míg az aszfalté a 60℃-ot is. Mindez természetesen előrevetíti azt, hogy a hétvége során a gumikezelésnek óriási jelentősége lesz majd a mogyoródi kánikulában.

A legjobb köridőt végül a Ferrari versenyzője, Carlos Sainz futotta meg a nyitótréningen: a rutinos pilóta 1 perc 18,713 másodperces köridőt autózott, és bő 2 tizedmásodperccel volt jobb, mint a világbajnoki pontversenyt jelenleg vezető Max Verstappen. A Red Bull két eltérő autóval köröz ezen a hétvégén, a csapat valamennyi vadonatúj fejlesztését ugyanis csak Verstappen kapta meg Magyarországon.

Jól kezdett a másik Ferrarival köröző Charles Leclerc is, aki a 3. legjobb köridőt autózta, miközben a legutóbbi két versenyen győztesek Mercedesek visszafogottan kezdték a hétvégét: George Russell 4., Lewis Hamilton pedig csak 10. lett, és egyelőre nem villogtak a McLarenek sem, hiszen Lando Norris a 6., Oscar Piastri pedig a 7. lett.

Kiválóan kezdett viszont a Sauber kínai pilótája, Zhou Guanyu, aki óriási meglepetésre az 5. legjobb köridővel kezdett a mogyoródi dombok között. A top 10-ben Yuki Tsunoda nyolcadikként, Lance Stroll pedig kilencedikként zárt még.

Sergio Perez a hétvégét megelőzően nagyon bízott abban, hogy jelentősen javítani tud teljesítményén, egyelőre viszont nem igazán találta a ritmust: a mexikói csak a 11. helyen zárt, megelőzve Daniel Ricciardót és Fernando Alonsót.

Az első magyarországi szabadedzésen Nico Hülkenberg autóját a Haas jövő évi pilótája, Oliver Bearman vezette: a brit tehetség végül 1,7 másodperces lemaradással az utolsó helyen zárta a tréninget.

A Forma-1-es Magyar Nagydíj programja 17 órakor folytatódik a második szabadedzéssel, az F1VILÁG.HU csapata pedig egyenesen a helyszínről számol be a hungaroringi eseményekről.

Az első szabadedzés végeredménye:

Nyitókép: Tóth Zsombor

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!