Sainz sajnálja, hogy nem tudta befejezni második gyorskörét az időmérőn - F1VILÁG.HU

Sainz sajnálja, hogy nem tudta befejezni második gyorskörét az időmérőn

HIRDETÉS
A sprintfutamon elért remek eredmény után az Amerikai Nagydíj időmérőjén is kiválóan teljesített Carlos Sainz, a Ferrari versenyzője így a 3. helyről kezdheti majd meg a mai száguldást.

Sainz három tizedes lemaradással zárta a kvalifikációt Lando Norris és Max Verstappen mögött, így jó eséllyel pályázik egy dobogós eredményre Austinban. A spanyol pilóta ugyanakkor a kvalifikációt követően beszélt arról, ha George Russell balesete miatt nem kell félbeszakítania utolsó mért körét, akár még jobb eredményt is elérhetett volna az időmérőn.

„Igen, mindenképpen. Nyilvánvalóan mindenki mondhatja ugyanezt, nem? Lando megérdemli a pole-t. Max megérdemli a 2 helyet. Én megérdemlem a harmadikat, mert ők jobban teljesítettek első nekifutásra” — mondta a Ferrari versenyzője. „De a második körnél nem tudom, mi változott — talán alacsonyabb volt a pályahőmérséklet —, de az autó életre kelt, és egy nagyon gyors körön voltunk.”

„Hogy legyőztük volna-e őket, nem tudom, de az biztos, hogy a közelükben voltunk. Kicsit kár érte, de bízunk benne, hogy vasárnap versenytempóval elkapjuk őket, mert a sprint erős volt, és az autó az időmérőn is lépett előre péntekhez képest. Szóval elégedett vagyok az eddigi fejlődéssel.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire magabiztos a ma 21 órakor kezdődő verseny kapcsán, Sainz kifejtette: „Meglehetősen. A verseny nagyon hosszú lesz. Feltankoljuk az autót. Amit láttunk a sprint utolsó szakaszában, az nem lesz ugyanaz, mint amikor vasárnapra rárakjuk azt a több mint száz kilót. De egy jó dolog, hogy van egy jó referenciánk a sprintről.”

„Nyilvánvaló, hogy ezek a srácok sem tétlenkedtek, és valószínűleg javítottak azon az első tengelyes szemcsésedésen, amivel sokan küszködtek a sprinten. Azt hiszem, a mezőny vasárnap nagyon közel lesz egymáshoz, és izgalmas verseny várható néhány autó között.”

Egyedi ajánlat az F1VILÁG.HU olvasóinak: 5000 Ft értékű üdvözlőbónuszt írunk jóvá Tippmixprós számládon! Ne maradj le: lépj be vagy regisztrálj, és használd az F1VILAG5000 bónuszkódot! Kattints ide a részletekért!

Sainz a hétvégét megelőzően arról beszélt, az austini hétvége igazi teszt lesz a Ferrari számára, hiszen kiderül, hogy a legutóbbi fejlesztések mennyire működnek jól egy konvencionálisabbnak mondható pályán.

„Számomra ez a hétvége legnagyobb pozitívuma eddig… az a tény, hogy egy normál pályán… Az utolsó normál pálya Zandvoort és Spa volt, és ott tisztán 2-4 tizeddel le voltunk maradva a McLarentől vagy a Mercedestől.”

„Ezen a hétvégén úgy tűnik, hogy talán az időmérőn még nincs meg az előnyünk ahhoz, hogy harcoljunk velük, habár az utolsó körben az időmérőn valami történt az autóval és a körömmel, tényleg egy gyors körön voltam. De a valóság az, hogy ezen a hétvégén harcban vagyunk. És ezt nem mondhattam el Zandvoortban és Spában, az utolsó normál pályákon, ahol jártunk.”

Hirdetés

„Szóval igen,, pozitív előrelépés. Igaz, hogy tavaly itt Charles [Leclerc] volt a pole-ban. Szóval az autónak biztos vannak jó tulajdonságai ehhez a pályához, különösen a kanyargós részeknél a 2-es és 3-as szektorban. Az 1-es szektorban még mindig tisztán 2-3 tizeddel le vagyunk maradva Maxtól és Landótól, de alacsony sebességnél visszanyerjük az időt. Szóval vannak jó tulajdonságai ennek az autónak, amiket vasárnap maximálisan ki kell használnunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sainz sajnálja, hogy nem tudta befejezni második gyorskörét az időmérőn
Lawson-parádé Austinban: A mezőny végéről indulva szerzett pontokat a visszatérő tehetség
Piastri elismerte, szenvedős volt számára az austini hétvége
A felháborodott Wolff szerint a Red Bull hazudik az FIA-nak
Sainzot igencsak motiválja a Ferrari kiváló formája

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!