Sajtóhír: Zhou a legesélyesebb az Alfa Romeo ülésére - F1VILÁG.HU

Sajtóhír: Zhou a legesélyesebb az Alfa Romeo ülésére

HIRDETÉS
A legfrissebb hírek szerint Guanyu Zhou a legesélyesebb arra, hogy 2022-ben Valtteri Bottas csapattársa legyen az Alfa Romeo Forma-1-es alakulatánál, végleges döntést azonban még nem hozott az istálló.
Alpine Guanyu Zhou

Azt, hogy Bottas jövőre Kimi Räikkönent váltja a svájci-olasz istállónál, egy ideje már tudni lehet, ám hogy ki lesz a csapattársa, arról egyelőre csak találgatások vannak.

Természetesen az istálló jelenlegi versenyzője, Antonio Giovinazzi is esélyes az ülésre, ám felmerült számos fiatal tehetség, például Theo Pourchaire és Guanyu Zhou neve is.

A csapatot irányító Frederic Vasseur nemrégiben úgy fogalmazott, még nem hozták meg döntésüket, ám sajtóhírek szerint egyre biztosabb, hogy végül Zhou kap lehetőséget az Alfa Romeótól.

„Zhou remek munkát végez a Forma-2-ben. Ő is a listán van” – mondta Frederic Vasseur nemrég.

„De nemcsak azért, mert kínai, hanem mert élmenő az F2-ben. Nyert már néhány versenyt, és szerintem minden egyes csapat az F1-ben figyeli őt.”

Zhou jelenleg a második helyet foglalja el a Forma-2-es bajnokságban, miután az Olasz Nagydíjon Oscar Piastri átvette tőle a vezetést a főversenyen aratott győzelmének hála.

Vasseur egyébként utalt rá, várhatóan a szeptember végi, oroszországi fordulót még megvárják a végleges döntés előtt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!