Friss hírek

Sárvédők kerülhetnek a Forma-1-es autókra esőben

Egy megvalósíthatósági tanulmány keretében vizsgálja a Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), hogy miképp lehetne javítani látási viszonyokon esős körülmények között.

A versenyzők visszajelzései alapján az újgenerációs F1-es autókkal még inkább rosszabbodtak a látási viszonyok extrém esős körülmények mellett, ez pedig a rajtoknál, valamint az események felfüggesztésekor is kulcsfontosságú tényező lehet.  Éppen ezért az FIA egy tanulmányba kezdett, amelynek célja olyan elemek kialakítása az autókon, amelyek csökkentik a vízpermet mennyiségét. 

A tanulmányban többek között egy szabványos karosszériaelemre, lényegében sárvédőre térnek ki, amelynek célja, hogy megakadályozza a vízpermetet vizes körülmények között úgy, hogy egy minimális karosszéria elemet helyeznek el a kerekeken. Mindezt úgy tennék, hogy az új kialakítás ne hátráltassa a kerékcseréket. Vizsgálják továbbá a padlólemez csatornái által felszívott víz jelentőségét.

Hirdetés
 

A tanulmány kitér arra is, hogy szükség van-e további lámpákra a versenyautókon a jobb láthatóság érdekében.

Az FIA által kiadott közlemény azt írja, a fenti extra elemek extrém esős körülmények között vagy a futamok előtt, vagy pedig a piros zászlós megszakításokkor kerülnének fel a versenyautókra.

Az F1 Bizottság pénteki ülésén már egyeztetések folytak a témában, az FIA pedig tovább dolgozik az ügyön, hogy akár már 2023-ra változtatni lehessen a szabályzaton.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Sárvédők kerülhetnek a Forma-1-es autókra esőben
Beváltak az új szabályok, jóval több előzés volt idén az F1-ben
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!