A Sauber cáfolja Kaltenborn távozásának okait

JFX6889
Monisha Kaltenborn hugs Pascal Wehrlein after his great performance at the Spanish Grand Prix in Barcelona (Sauber)

Megerősítette Monisha Kaltenborn távozását a Sauber Forma-1-es csapata, az istállónál azonban tagadják az okokkal kapcsolatban elterjedt híreszteléseket.

Szerdán arról szóltak a hírek, Kaltenborn azért mondott le posztjáról, mert nem akart behódolni a tulajdonosok akaratának, és nem részesítette előnyben Marcus Ericssont Pascal Wehrleinnal szemben.

A Saubernél megerősítették, valóban különváltak útjaik, és hamarosan bejelentik az új csapatfőnököt is.

„A Longbow Finance SA sajnálattal jelenti be, hogy közös megegyezéssel, a vállalat jövőjére vonatkozó eltérő nézetek miatt Monisha Kaltenborn azonnali hatállyal távozik posztjáról” – áll a kiadott kommünikében.

„Köszönjük neki sok-sok éves kemény munkáját és szenvedélyét a Sauber F1-es csapata iránt, és a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre.”

„Utódját hamarosan bejelentjük, addig is sok szerencsét kívánunk a csapatnak Azerbajdzsánban.”

A tulajdonosok aztán később újabb közleményt adtak ki – ebben cáfolják azokat az okokat, melyek elterjedtek a sajtóban.

„A Sauber Motorsport AG tulajdonosai és igazgatósága szeretné cáfolni azokat a spekulatív és elterjedt jelentéseket, melyek szerint a versenyzőinket nem kezeltük, vagy nem kezeljük azonos bánásmódban.”

„Ez amellett, hogy nyilvánvalóan nem igaz, erős ellentétben is áll a csapat hosszú távú elkötelezettségével a tisztességes verseny mellett.”

„Az efféle jelentések – melyek anonim forrásból származnak – rendkívül károsak Marcus Ericsson és Pascal Wehrlein, valamint a Sauber F1-es csapatának teljes személyzete és menedzsmentje számára.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!