Schumacher először tesztelt a Mercedes F1-es autójával - F1VILÁG.HU

Schumacher először tesztelt a Mercedes F1-es autójával

Szerdán először vezethette a Mercedes idei Forma-1-es versenyautóját Mick Schumacher, a német istálló jelenlegi teszt- és tartalékversenyzője.

A német pilótát még a tavalyi szezont követően menesztette a Haas, ahol két idényt töltött el, ám nem került ki az F1 körforgásából, hiszen a Mercedes dobott neki mentőövet: a csapat tartalékversenyzője lett a 2023-as idényben, és amellett, hogy minden versenyhétvégére elutazik a csapattal, rengeteg időt tölt a brackley-i szimulátorban.

A Spanyol Nagydíjat követően Lewis Hamilton és George Russell is arról beszélt, tagadhatatlan, hogy Schumachernek komoly érdemei vannak abban, hogy a Mercedes idei legjobb eredményét ért el Barcelonában, ahol kettős dobogós eredményt ünnepelhettek. Schumacher szerdán, a Pirelli gumitesztjének második napján először vezethette a Mercedes idei autóját. A fiatal versenyző egészen pontosan 152 kört tett meg a barcelonai pályán.

„Nagyszerű volt, rengeteget tanultam” – mondta Schumacher. „Nagyon produktív nap volt, elvégeztünk mindent, amit szerettünk volna, az összes tervezett gumiteszt megvolt.”

„Jó tapasztalat volt a gumikkal kapcsolatban az is, hogy nem voltak gumimelegítők. Nyilván nem vezettem már egy ideje, szóval megéreztem fizikailag, de jó volt újra versenyautóba ülni.”

Schumacher hozzátette, az, hogy végre vezethette a Mercedes autóját, komoly segítséget jelent számára a továbbiakban.

„Jobban értem már a procedúrákat, és azt, hogy a csapat miképp dolgozik a versenypályán. Ez kulcsfontosságú lehet akkor, ha esetleg be kell ugranom és versenyeznem kell.”

A fiatal pilóta arról is beszélt, alig várja már, hogy a pályán szerzett tapasztalatokat most felhasználja majd a szimulátorban, ahol természetesen tovább folytatja majd a munkát a csapatnak.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!