Schumacher: Készen állok a szezonkezdetre - F1VILÁG.HU

Schumacher: Készen állok a szezonkezdetre

Mick Schumacher, a Haas versenyzője alig várja, hogy újra autóba ülhessen a szezonnyitó Forma-1-es hétvégén Bahreinben: addig pedig a teszten gyűjtött adatokból szeretne tanulni.

Schumacher pénteken csupán 15 kört tudott megtenni a bahreini versenypályán, miután váltóproblémák hátráltatták, azonban a következő két tesztnapot nagyon hatékonyan töltötte és szombaton 88, vasárnap délelőtt pedig 78 kört tett meg. 

A Haas versenyzője nagyon lelkes a szezonkezdet miatt, már pénteken is elmondta, hogy körről körre rengeteget tanul, és minden percét élvezi az autóban töltött időnek. A német pilóta alig várja, hogy a következő napokat is tanulással töltse – ehhez ugyanis rengeteg adatot sikerült gyűjteniük.

 

„Jó volt újra vezetni, szórakoztató volt” – nyilatkozta Schumacher a vasárnap délelőtti körözést követően. „Az első napunk sajnos rövidített volt, akkor időt vesztettünk, de aztán be tudtuk pótolni a veszteséget, mert nem voltak problémáim. Hosszú és rövid etapokat is teljesítettem magas és alacsony üzemanyagszinttel is, ami nagyon jó volt.”

„Készen állok a szezonkezdetre, és már most várom az első versenyhétvégét” – folytatta a német. 

„Az elmúlt napok nagyon jól teltek, hűvösebb és melegebb időjárási körülmények között is vezettem és sok adatot gyűjtöttem, amelyekből tanulni tudok. Jól érzem magam az autóban, és megfelelő visszajelzéseket tudok adni, hogy tovább tudjunk lépni.”

A körülmények megnehezítették a versenyzők dolgát Bahreinben: a széllel, valamint a pénteki homokviharral is meg kellett birkózniuk. Schumacher elmondta, érdekes volt látni, hogy mennyivel másképp viselkednek az F1-es autók, mint az F2-esek. 

„Érdekes volt, hogy a gumik hogy viselkednek az eltérő körülmények között” – nyilatkozta. „Nagyon szeles időben is vezettünk, és a Forma-1-es autók érzékenyebben reagálnak erre, mint a Forma-2-esek. Ehhez először hozzá kellett szoknom, de úgy gondolom, megvan a tudásom és az eszközeim ahhoz, hogy ez sikerüljön.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!