Költségplafon-ügy

Schumacher nem akart a Mercedesnél maradni 2013-ra

Bizonyos szempontból csalódás volt Michael Schumacher számára a Mercedesnél eltöltött 3 év, és annak ellenére nem akart a csapatnál maradni még egy évet, hogy tudta, 2013-ban ütőképesebbé válhat az istálló.

Bizonyos szempontból csalódás volt Michael Schumacher számára a Mercedesnél eltöltött 3 év, és annak ellenére nem akart a csapatnál maradni még egy évet, hogy tudta, 2013-ban ütőképesebbé válhat az istálló.

Mindezt Sabine Kehm, a német versenyző menedzsere árulta el nemrég a Forma-1 hivatalos podcastjében, a Beyond The Gridben.

Hirdetés
 

A szakember elárulta, Schumacher nagy reményekkel szerződött a Mercedeshez, a német istállónál azonban kezdetben még nem voltak meg a szükséges források ahhoz, hogy a győzelmekért szálljanak harcba.

„Nagyon hamar világossá vált az, hogy nem úgy fognak alakulni a dolgok, ahogy ő azt remélte” – mondta Kehm.

„Főleg az első évben a források nem voltak adottak, szóval világos volt, hogy nem lesz magától értetődően sikertörténet. Ez nyilván egy kicsit kiábrándító volt, de meg kellett birkóznunk ezzel. Úgy gondolom, Michael nagyon sokat harcolt azért, hogy meggyőzze a megfelelő embereket arról, hogy több pénzt fektessenek ebbe a projektbe, hogy egy nagy csapatot építsenek fel.”

Schumacher a 2012-es Európa Nagydíjon, Valenciában dobogóra tudott állni, és a Monacói Nagydíjon a leggyorsabb volt az időmérő edzésen, ám végül hátrébb sorolták őt a rajtrácson.

Kehm azt mondja, bár a hétszeres világbajnok nem ért el komoly sikereket a Mercedesszel, vitathatatlan érdemei vannak a német istálló közelmúltbéli dominanciájában.

„Talán elfogult vagyok, de azt gondolom, hogy így van. Mert nagyon világossá tette azt, hogyha csinálni akarják, akkor padlógázzal kell csinálni. Kezdetben még eldöntetlen volt a dolog. Az elején még úgy működtek, mint egy középcsapat, nem pedig úgy, mint egy topcsapat.”

„Az, ahogy Michael kezelte ezt bizonyos emberekkel, segített nekik abban, hogy belássák, ennek így nincs értelme.”

A menedzser elárulta azt is, felmerült, hogy Schumacher 2013-ban is a Mercedes versenyzője marad, a német versenyző azonban nem akart többé távol lenni a családjától.

„Az ő utolsó évében szerintem már lehetett látni, hogy kezdenek összeállni a dolgok. Számára is elég nyilvánvalóvá vált az, hogyha maradt volna még egy évet, az egy sokkal jobb év lehetett volna számára” – nyilatkozta Kehm.

„Már az ő utolsó évében, 2012-ben is voltak erős momentumok, feljövőben volt. Ami azt illeti, beszéltünk is a dologról, mondtam neki, hogy talán maradhatna még egy évet, ő viszont nemet mondott.”

„Azt mondta, nem szeretne ilyen sok időt távol tölteni a családjától. Ez volt az oka annak, hogy nem maradt még egy évet – tudván, hogy jobb eredményeket is elérhetne. Egyszerűen úgy döntött, hogy nem vállalja.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Schumacher nem akart a Mercedesnél maradni 2013-ra
Sainz: Azt kaptuk, amit megérdemeltünk
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!