Schumacher nem számított ilyen teljesítményre az F1-es teszten

Fotó: Alfa Romeo Racing
SCHUMACHER Mick (ger), Alfa Romeo Racing C38, portrait during Formula 1 tests from April 2 to 3, 2019 at Bahraïn, Sakhir - Photo Antonin Vincent / DPPI
Az elmúlt napokban a Ferrarival és az Alfa Romeóval is tesztelő Mick Schumacher elárulta, nem számított arra, hogy ilyen teljesítményt tud majd nyújtani a bahreini gyakorláson – a német azt mondja, „könnyedén” tudott fejlődni mindkét versenyautó volánja mögött.

Schumacher kedden a Ferrari autóját terelgette, mely csapattal édesapja, Michael öt világbajnoki címet is nyert a 2000-es évek elején, szerdán pedig átült az Alfa Romeóba.

A német tehetség az első tesztnapon a második leggyorsabb volt, az Alfa Romeóval pedig a hatodik legjobb időt produkálta szerdán.

Amikor a Motorsport.com című lap arról kérdezte, számított-e ilyen teljesítményre, Schumacher így felelt: „Hogy őszinte legyek, nem.”

„De gondolom azért, mert nagyon élvezetes volt, és könnyű volt dolgozni magamon, könnyű volt dolgozni a csapattal.”

„Mindkét csapat nagyon nyitott volt, és jól tudta megtanítani azokat a pontokat, amikre szükségem volt. A nap során képes voltam fejlődni, és megtalálni a határokat.”

Schumacher kedden a második legjobb időt autózta a Ferrarival | Fotó: Scuderia Ferrari

Schumacher szerdai, 1 perc 29,998 másodperces ideje mindössze 22 ezredmásodperccel volt lassabb annál, amit egy nappal korábban, a Ferrarival futott – mely autó dominált a Bahreini Nagydíj hétvégéjén a sebességet tekintve.

Ferraris programját egyébként félbeszakította az eső kedden, és bár szerdán tovább tudott fejlődni, Schumacher azt mondja, nehéz összehasonlítani a köridőket.

„Teljesen mások voltak a körülmények. Nehéz összehasonlítani a két napot, az autók elöl nagyon gyorsak voltak. De tisztességes munkát végeztünk, és elégedettek lehetünk.”

A német tehetség szerdán már az Alfa Romeo autóját terelgette | Fotó: Alfa Romeo Racing

Schumacher hozzátette, a második tesztnapra az önbizalma is megnőtt,  igyekezett azokra a dolgokra fókuszálni, melyek „talán nem működtek jól kedden, vagy melyekkel kapcsolatban az volt az érzésem, hogy javítani tudok rajtuk”.

„Úgy tűnik, bevált, szóval elégedett vagyok.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!