Friss hírek

Schumacher nyerte a Forma-2-es bajnokságot!

Habár nem szerzett pontot a szezonzáró bahreini versenyen, Mick Schumacher nyerte a 2020. évi Forma-2-es bajnokságot! Az év utolsó futamán Jehan Daruvala győzedelmeskedett.

Schumacher 14 pontos előnnyel várhatta a mindent eldöntő bahreini sprintfutamot, és a 3. helyről vágott neki a versenynek, miközben bajnoki riválisa, Callum Ilott a 4. helyről startolhatott.

A jövőre már a Forma-1-ben versenyző Schumacher remekül rajtolt, az első körben már az 1. pozícióért csatázott, ám elfékezte magát, és visszacsúszott a 3. helyre.

Hirdetés
 

A német abroncsai hamar elfogytak a rengeteg elfékezés miatt, így kénytelen volt kiállni friss abroncsokért, ezzel a 19. helyre csúszott vissza.

Callum Ilottnak mindenképpen győznie kellett volna ahhoz, hogy megnyerje a Forma-2-es sorozat bajnoki címét, ám ő is jelentősen lelassult a futam végére, így folyamatosan veszítette a pozíciókat, végül pedig kiszorult a pontszerzők közül.

A versenyt végül Jehan Daruvala nyerte meg Yuki Tsunoda és Dan Ticktum előtt, míg egyik bajnokesélyes sem tudott pontot szerezni: Callum Ilott a 10. helyen ért célba, Mick Schumacher pedig csak 18. lett. 

Mindez azt jelenti, hogy a 2020. évi Forma-2-es bajnoki címet Mick Schumacher nyerte meg!

A német pilóta jövőre már a Forma-1-ben bizonyíthat: a Haas csapatával debütál majd a száguldó cirkuszban.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!