Schumacher: Problémás nap, mégis sokat tanultam - F1VILÁG.HU

Schumacher: Problémás nap, mégis sokat tanultam

Mick Schumacher, a Haas versenyzője csupán 15 kört tudott megtenni a 2021-es Forma-1-es szezon első bahreini tesztnapján, így a 16. helyen végzett, 5,4 másodperccel az élen záró Max Verstappen mögött.

A Haas reggel hivatalosan is bemutatta 2021-es versenygépét, habár a fényezést már korábban megmutatták a nagyközönségnek, az új VF21-es autót pedig csütörtökön Nikita Mazepin pályára is vihette egy filmforgatási nap keretén belül. 

Pénteken pedig már Schumacher is lehetőséget kapott, hogy beüljön idei versenygépének volánja mögé, habár nem volt problémamentes napja egy váltóprobléma miatt, így a csapatnak ki is kellett cserélnie azt. 

 

„Remek volt, nyilván szerettem volna több kört teljesíteni, jó lett volna teljesíteni a váltóprobléma miatt elvesztett köröket – emiatt elég sokáig csak ültünk a bokszban” – mondta a német. 

„Szerencsére néhány körre a végén ki tudtunk menni. Nyilvánvalóan nem jók a körülmények, homokvihar volt, ami nem túl jó, de így is értékes időt töltöttem az autóban. Kényelmesen éreztem magam, az ülésben is kellemes lenni, az autó is remek, nagyon otthon éreztem magam.”

„Bármennyi kört jó megtenni az autóban, az első körtől az utolsóig tanulok – bármi jobb, mint a semmi. Boldog vagyok, hogy autóban ülhetek, hogy nyomhatom és kipróbálhatok néhány dolgot.”

Schumacher szombaton is autóba ülhet, így bízik benne, hogy több időt tölthet majd a pályán, mint pénteken. 

„Nagyon szeles volt az idő, így kiszámíthatatlan volt, kanyarról kanyarra változott a helyzet, és ehhez hozzá kell szokni” – mondta a Haas pilótája. „Ezeket az autókat erősen befolyásolja a szél, így bármilyen kis széllökés erősen kibillenti az autót. Ezért láthattunk ma néhány megforgást, érdekes lesz látni, hogy holnap milyen lesz. Remélhetőleg jobb lesz, mint ma.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!