Schumachert megdöbbentette a Ferrari ereje - F1VILÁG.HU

Schumachert megdöbbentette a Ferrari ereje

HIRDETÉS
„Megdöbbentő” élmény volt vezetni Mick Schumacher számára a Ferrari 2019-es Forma-1-es versenyautóját. A német azt mondja, azonnal kényelmesen érezte magát az SF90-es versenygépben.
TEST T3  BAHRAIN - 02/04/2019 - FERRARI SF90 - MICK SCHUMACHER

Schumacher január óta a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja, Bahreinben pedig először vezethette a Ferrari idei versenyautóját.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia 56 kört tett meg kedden, Max Verstappen mögött pedig a 2. legjobb idővel zárta a napot a Pirelli C5-ös keverékével.

„Megdöbbentő volt. Amikor először ráléptem a gázra, illetve felfedeztem mindent, az járt a fejemben, ’ennek a dolognak komoly ereje van’” – mondta Schumacher a tesztnap végén.

„Remekül éreztem magam. Rengeteg potenciál van az autóban a kanyarsebességeket, a kigyorsításokat és minden mást illetően. Nehéz leírni. Nagyon jó volt, rögtön otthon éreztem magam.”

„Csodálatos volt megtenni az első köröket, és látni, hogy a srácok dolgoznak az autón – hogy értem dolgoznak. Kényelmesen éreztem magam.”

Fotó: Scuderia Ferrari

A 20 esztendős tehetség számára érzelemdús nap volt a mai, ugyanakkor azt mondja, könnyű volt a feladatára összpontosítani.

„Valahányszor pályára gurultam, tanultam valami újat – hogy hogyan is vezessem az autót, milyenek az érzéseim az autóban, mit is szeretnék az autótól. És szerintem jól dolgoztunk.”

„Azt gondolom, nagyszerű volt a harmónia csapatok belül, és én is szépen tanultam.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Schumachert nem igazán foglalkoztatja az, hogy 6 tizeddel elmaradt Verstappen mai legjobbjától.

Hirdetés

„Maxnak rengeteg tapasztalata van – szerintem nagyon elégedettek lehetünk. Elvégeztük a dolgunkat, és nagyon örülök annak, ahogy éreztem magam az autóban, és hogy mennyire magabiztos voltam. Szerintem remek nap volt.”

A csapatok dolgát eső hátráltatta ma, és bár Schumacher azt mondja, „balszerencse”, hogy emiatt nem tudott annyit körözni, holnap az Alfa Romeo autójával tovább folytatja a munkát.

„Vártam, hogy újra kiguruljak és javítsak azokon a dolgokon, amiken javítani akartam. Nem tettünk meg talán annyi kört, mint szerettünk volna, szóval holnap megpróbáljuk majd kiterjeszteni a munkát!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!