Friss hírek

Silverstone helyett Hockenheimbe mehet a Forma-1

Azok után, hogy a szigorú beutazási szabályok miatt veszélybe került a Forma-1-es Brit Nagydíj sorsa, egyáltalán nincs kizárva, hogy a száguldó cirkusz mezőnye Hockenheimbe is ellátogat majd.

Ahogyan arról az F1Világ.hu kedden beszámolt, június elejétől várhatóan szigorú szabályok lépnek életbe Nagy-Britanniában: a külföldről érkezőknek 14 napos karanténba kell majd vonulniuk, így könnyen lehet, hogy a Forma-1 mezőnye nem tud rajthoz állni Silverstone-ban.

A száguldó cirkusz vezetősége nemrég megállapodott a versenyrendezőkkel arról, hogy két zárt kapus versenyt is megtartanak a legendás pályán, ám a legfrissebb hírek szerint a brit kormány az F1-gyel sem fog kivételezni, így a sportágra is érvényesek lesznek a karanténszabályok.

Hirdetés
 

Mindez azért problémás, mert a tízből három csapat központja nem Nagy-Britanniában található, ráadásul számos beszállító is más európai országokból érkezik.

Ha a július utolsó, és augusztus első hétvégéjére tervezett versenyeket nem tudják Silverstone-ban megrendezni, jó esély van arra, hogy a mezőny Hockenheimbe látogat, ahol akár két futamot is megtarthatnak.

Úgy tudni, a versenypálya készen áll, a versenyszervezők pedig a dátumok tekintetében is rugalmasak tudnak lenni.

Értesüléseink szerint annak lehetősége is felmerült, hogy a július elejére tervezett két ausztriai verseny után a mezőny rögtön a Hungaroringre látogat.

A Forma-1 vezetősége továbbra is együttműködik az illetékes hatóságokkal és a promóterekkel, hogy mihamarabb előálljon a módosított 2020-as naptárral. A feladat nem könnyű, hiszen a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi helyzet napról napra változik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!