Silverstone helyett Hockenheimbe mehet a Forma-1

Lewis Hamilton Mercedes Hockenheim 2019
Fotó: Hockenheimring
Azok után, hogy a szigorú beutazási szabályok miatt veszélybe került a Forma-1-es Brit Nagydíj sorsa, egyáltalán nincs kizárva, hogy a száguldó cirkusz mezőnye Hockenheimbe is ellátogat majd.

Ahogyan arról az F1Világ.hu kedden beszámolt, június elejétől várhatóan szigorú szabályok lépnek életbe Nagy-Britanniában: a külföldről érkezőknek 14 napos karanténba kell majd vonulniuk, így könnyen lehet, hogy a Forma-1 mezőnye nem tud rajthoz állni Silverstone-ban.

A száguldó cirkusz vezetősége nemrég megállapodott a versenyrendezőkkel arról, hogy két zárt kapus versenyt is megtartanak a legendás pályán, ám a legfrissebb hírek szerint a brit kormány az F1-gyel sem fog kivételezni, így a sportágra is érvényesek lesznek a karanténszabályok.

Mindez azért problémás, mert a tízből három csapat központja nem Nagy-Britanniában található, ráadásul számos beszállító is más európai országokból érkezik.

Ha a július utolsó, és augusztus első hétvégéjére tervezett versenyeket nem tudják Silverstone-ban megrendezni, jó esély van arra, hogy a mezőny Hockenheimbe látogat, ahol akár két futamot is megtarthatnak.

Úgy tudni, a versenypálya készen áll, a versenyszervezők pedig a dátumok tekintetében is rugalmasak tudnak lenni.

Értesüléseink szerint annak lehetősége is felmerült, hogy a július elejére tervezett két ausztriai verseny után a mezőny rögtön a Hungaroringre látogat.

A Forma-1 vezetősége továbbra is együttműködik az illetékes hatóságokkal és a promóterekkel, hogy mihamarabb előálljon a módosított 2020-as naptárral. A feladat nem könnyű, hiszen a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos nemzetközi helyzet napról napra változik.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS