Friss hírek

Stroll: Karrierem fénypontja ez a pole!

Lance Stroll, a Racing Point pilótája élete első pole pozícióját szerezte meg a Török Nagydíj esős időmérő edzésén, így a vasárnapi versenyen Max Verstappen előtt ő indulhat az első rajtkockából.

Váratlan eredményt hozott a Török Nagydíj időmérő edzése, miután a Q3-ban a Racing Pointok „előre törtek”, és miután Sergio Perez megmutatta, hogy képes megszerezni akár a pole-t is, végül csapattársa tovább tudott javítani, és bezsebelte az első helyet. 

Közéjük végül ugyan Max Verstappen is beférkőzött a második helyre, azonban így is remek eredmény született a csapat számára. 

„Nem igazán tudom szavakba önteni, amit érzek. Sokkolt. A harmadik edzés után erre nem számítottam” – mondta Stroll. „Volt sok dolog, amiben nem voltunk biztosak, amikor az időmérőre jöttünk. Nem tűntünk annyira versenyképesnek a Q3-ban. Annyira boldog vagyok most, sikerült összeraknom a kört a végére – nagy nyomás volt rajtam.”

„Csak egy köröm volt a végén, mert az esős gumikkal kezdtünk, aztán az intermediate-ekre váltottunk. Volt egy köröm, amikor forgalomba kerültem, illetve Valtteri Bottas megcsúszott előttem. A végén egy köröm volt, és magabiztos voltam az autót illetően. Minden kanyarból kihoztam a maximumot, és sikerült összeraknom a kört.”

Stroll elmondta, a Q3-ban már érezte az erőt az autóban, és „karrierje fénypontjának” nevezte pole pozícióját. 

„Tudtam, hogy Sergio [Perez] is elöl van. Figyeltem a mérnökömre, aki visszajelzéseket adott számomra, hogy hol vagyunk. De ilyen körülmények között nem igazán tudsz figyelni arra, hogy mi zajlik körülötted.Tényleg csak a következő kanyarról szól minden”- mondta a kanadai.

„Amikor az interekre váltottunk, az autó elkapta a fonalat az adott körülmények között. Ez egy nagyon különleges pillanat, hogy megszereztem a pole-t. Ez a karrierem fénypontja.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!