Stroll: Mick Schumacher akár már jöhetne is az F1-be - F1VILÁG.HU

Stroll: Mick Schumacher akár már jöhetne is az F1-be

HIRDETÉS
Fotó: DTM

Lance Stroll, a Williams versenyzője figyelemmel kíséri Mick Schumacher karrierjét, és elmondta, elképzelhető, hogy a német már átülhetne a Forma-1-be.

Mick Schumacher menedzsere, valamint családja igyekszik tudatosan felépíteni a “kis Schumacher” karrierútját, és már többször nyilatkozták, hogy azt szeretnék, ha Mick megérne a feladatra.

Ross Brawn nemrégiben úgy nyilatkozott, Schumacher számára a Formula-2 lenne a következő, logikus állomás, azonban Stroll szerint nem biztos, hogy az F2 egy szükséges lépés a királykategóriához vezető úton – ezt a lépcsőfokot ugyanis ő is kihagyta. A kanadai elmondta, egyénfüggő, hogy valakinek szüksége van-e gyakorlásra az F3 után, és habár az biztos, hogy nagy a különbség a két szint között, azonban minden megszokás kérdése.

„Ez a versenyzőn múlik” – mondta Stroll. „Nem gondolom, hogy csak egyetlen jó út létezik. Néhányan megkapják az esélyt, hogy a Forma-1-be kerüljenek, és élnek is a lehetőséggel. Mások pedig más szituációban lesznek. Ez különböző minden versenyzőnél, mindenkinek a saját helyzetétől függ.”

A motorerőhöz hamar hozzá lehet szokni, a kérdés az, hogy az autóból és a gumikból mit tud kihozni az ember. A Forma-3-ból nagy ugrás a Forma-1, 15, sőt némelyik pályán 20 másodperces különbség is lehet köridőben. Ez határozottan egy nagy ugrás.”

Stroll hozzátette, szurkol Schumachernek, hogy megnyerje a bajnoki címet az F3-ban, valamint, hogy minél előbb összejöjjenek az álmai.

„A szezon második felében nagyon jó munkát végzett. Még nem lefutott a bajnokság, de remélem, hogy megszerzi a bajnoki címet. Nagy ugrás volt nála, és remélem, hogy úgy végződnek a dolgok, ahogy ő és a csapat szeretné.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!