Friss hírek

Stroll: Nem tudom, ez hogy történhetett

Lance Strollt, a Racing Point versenyzőjét nagyon frusztrálja, hogy a pole-ból rajtolva végül dobogón sem sikerült végeznie a Török Nagydíjon – hiába vezette a versenyt a 2. bokszkiállásáig.

Stroll egy igazi meglepetés-pole-t szerzett a Török Nagydíj időmérő edzésén, és a versenyen is jelentős, 10 másodperces előnyt tudott kiépíteni csapattársával, Sergio Perezzel szemben a verseny első részében. 

Az intermediate abroncsokon azonban Stroll küszködni kezdett, így a csapat kénytelen volt behozni őt egy második kerékcserére is – azonban az új interek szinte rögtön szemcsésedni kezdtek, amely néhány pozícióba került a kanadainak: Sebastian vettel, Charles Leclerc, Carlos Sainz, Max Verstappen, Alexander Albon és Lando Norris is megelőzte őt.  

Hirdetés
 

„Nem tudom, mi történt, nem értem” – mondta Stroll a futam után. „Akkora volt a szemcsésedés az első szett intermediate-eken… Úgy döntüttünk, hogy kiállunk, mert másodperceket veszítettünk egy körön.”

„Nem tudom, hogy honnan jött ez a szemcsésedés, csak úgy jött. Aztán újra erősen szemcsésedni kezdett, és nem volt tempóm.”

„Meg kell néznünk ezt, ma elég szörnyű volt” – folytatta. 

Idegesítő, hogy 10 másodperccel vezetsz az élen, aztán hirtelen a 9. helyen végzel. Nem értem, hogy ez hogy történhetett. Mármint értem, a szemcsésedés, de meg kell néznünk, hogy engem miért érintett ennyivel keményebben, mint a másik autót. Nem tudom pontosan, hogy ennek mi az oka.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!