Súlyos balesetet szenvedett, jelenleg is operálják Alex Zanardit!

Fuji International Speedway (JPN), 20th to 21st November 2019. BMW M Motorsport. „SUPER GT x DTM Dream Race“. BMW works driver, BMW brand ambassador Alessandro Zanardi (ITA), practicing with his hand cycle.
Fotó: BMW Motorsport
Súlyos fejsérüléseket szenvedett, és jelenleg is operálják a korábbi Forma-1-es versenyző Alex Zanardit. A korábbi CART-bajnok egy kézzel hajtott kerékpárosok számára kiírt versenyen balesetezett Olaszországban.

Zanardit a sienai Santa Maria alle Scotte kórházba szállították helikopterrel, miután a verseny során összeütközött egy teherautóval. A baleset helyi idő szerint 17 óra 5 perc körül történt, a hírek szerint Zanardi egy lejtőn az út rossz oldalára sodródott kézzel hajtható kerékpárjával.

Este háromnegyed 8-kor a kórház közleményt adott ki, melyben megerősítették, Zanardi állapota súlyos.

„Alex Zanardit, autóversenyzőt, paralimpikont és TV-s műsorvezetőt nagyon súlyos állapotban szállították a kórházba” – áll a kommünikében.

„Egy közúti balesetben volt érintett Sienában. Zanardit helikopterrel szállították a sienai kórházba 18 órakor.”

„Azonnal kezelésbe vették a sűrgősségi osztály profi szakemberei. Komoly fejsérülései miatt állapota nagyon súlyos, jelenleg idegsebészeti beavatkozáson esik át.”

A baleset helyszínének közvetlen közelében egyébként a sűrű erdő miatt a helikopter nem is tudott leszállni, így úgy kellett őt odaszállítani a géphez.

A La Repubblica című olasz lap megszólaltatta Mario Valentinit, az olasz csapat edzőjét.

„Egy lejtős egyenes szakaszon történt, épp azelőtt, hogy az út egy kissé elfordul. Alex enyhén átsodródott a másik sávba. A teherautó sofőrje próbált elkormányozni a járművet, de nem tudta elkerülni az ütközést” – mondta.

Zanardi 1991 és 1999 között 41 F1-es versenyen állt rajthoz, legnagyobb sikereit azonban az autósportban 1997-ben és 1998-ban érte el az észak-amerikai CART-bajnokságban, ahol a legjobb lett. 2001-ben súlyos balesetet szenvedett, minek következtében mindkét lábát amputálni kellett. Ezt követően háromszor is paralimpiai bajnok lett kézzel hajtható kerékpárjával

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS