Eifel Nagydíj
Fuji International Speedway (JPN), 20th to 21st November 2019. BMW M Motorsport. „SUPER GT x DTM Dream Race“. BMW works driver, BMW brand ambassador Alessandro Zanardi (ITA), practicing with his hand cycle.
Fotó: BMW Motorsport
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Súlyos balesetet szenvedett, jelenleg is operálják Alex Zanardit!

Súlyos fejsérüléseket szenvedett, és jelenleg is operálják a korábbi Forma-1-es versenyző Alex Zanardit. A korábbi CART-bajnok egy kézzel hajtott kerékpárosok számára kiírt versenyen balesetezett Olaszországban.

Zanardit a sienai Santa Maria alle Scotte kórházba szállították helikopterrel, miután a verseny során összeütközött egy teherautóval. A baleset helyi idő szerint 17 óra 5 perc körül történt, a hírek szerint Zanardi egy lejtőn az út rossz oldalára sodródott kézzel hajtható kerékpárjával.

Este háromnegyed 8-kor a kórház közleményt adott ki, melyben megerősítették, Zanardi állapota súlyos.

„Alex Zanardit, autóversenyzőt, paralimpikont és TV-s műsorvezetőt nagyon súlyos állapotban szállították a kórházba” – áll a kommünikében.

„Egy közúti balesetben volt érintett Sienában. Zanardit helikopterrel szállították a sienai kórházba 18 órakor.”

„Azonnal kezelésbe vették a sűrgősségi osztály profi szakemberei. Komoly fejsérülései miatt állapota nagyon súlyos, jelenleg idegsebészeti beavatkozáson esik át.”

A baleset helyszínének közvetlen közelében egyébként a sűrű erdő miatt a helikopter nem is tudott leszállni, így úgy kellett őt odaszállítani a géphez.

A La Repubblica című olasz lap megszólaltatta Mario Valentinit, az olasz csapat edzőjét.

„Egy lejtős egyenes szakaszon történt, épp azelőtt, hogy az út egy kissé elfordul. Alex enyhén átsodródott a másik sávba. A teherautó sofőrje próbált elkormányozni a járművet, de nem tudta elkerülni az ütközést” – mondta.

Zanardi 1991 és 1999 között 41 F1-es versenyen állt rajthoz, legnagyobb sikereit azonban az autósportban 1997-ben és 1998-ban érte el az észak-amerikai CART-bajnokságban, ahol a legjobb lett. 2001-ben súlyos balesetet szenvedett, minek következtében mindkét lábát amputálni kellett. Ezt követően háromszor is paralimpiai bajnok lett kézzel hajtható kerékpárjával

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!