Szárnyaltak a Renault-k Monzában - F1VILÁG.HU

Szárnyaltak a Renault-k Monzában

HIRDETÉS
Idei legjobb eredményét érte el a Renault csapata a hétvégi Olasz Nagydíjon, miután Daniel Ricciardo a 4. helyen, míg Nico Hülkenberg az 5. pozícióban ért célba.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19.
Italian Grand Prix, Saturday 7th September 2019. Monza Italy.

Már a 3. szabadedzésen is meggyőző tempót produkáltak a franciák, de arra még talán ők sem gondoltak, hogy ilyen jó eredményekre tudják váltani a versenyképességüket. Csendes, de precíz versenyt futott mindkét versenyző, a futam után pedig az ausztrál és a német is nagyon elégedett volt:

Szerintem a csapat legjobb eredménye, mióta itt vagyok, úgyhogy szerintem tökéletesen elégedettek lehetünk” – mondta a futam után Hülkenberg. „Minden a lehető legjobban működött. A hétvége rengeteg pozitív energiát és lendületet adhat, ami sose jön rosszul, pláne egy ilyen évben. Szerintem mindannyiunk számára nagy megkönnyebbülés ez. A következő versenyen, vagy azután ismét érkezik egy fejlesztési csomag, ami remélhetőleg még többet fog segíteni abban, hogy így folytathassuk a szezont.”

Daniel Ricciardo is idei legjobbját nyújtotta, így volt oka mosolyogni a verseny után.

Nagyon megérdemeltük ezt ma. Ez az eddigi legjobb eredményem itt Monzában, az pedig, hogy ezt a Renault-val értem el, még nagyszerűbb. Láttam a küzdelmet az élen és arra gondoltam, hogy ma sok pontot zsebelhetünk be. Nagyon boldog vagyok a saját és a csapat teljesítményét illetően is. Az a tény, hogy a Renault a legjobb hétvégéjét a leginkább motorerő-igényes pályán érte el, még inkább motiváló.”

A csapat 22 pontot gyűjtött az Olasz Nagydíjon, amivel megelőzték a Racing Pointot és a Toro Rossot is a konstruktőri tabellán és immáron az 5. helyen állnak, 65 megszerzett ponttal.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!