Szigorítások: Lehet, hogy törlik az F1-es Holland Nagydíjat - F1VILÁG.HU

Szigorítások: Lehet, hogy törlik az F1-es Holland Nagydíjat

HIRDETÉS
Komoly veszélybe került a Forma-1-es Holland Nagydíj megrendezése azok után, hogy Hollandia hétfőn szigorításokat jelentett be a koronavírus-járvány miatt.
NORTHAMPTON, ENGLAND - JULY 17: Winner Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing celebrates in parc ferme during the Sprint for the F1 Grand Prix of Great Britain at Silverstone on July 17, 2021 in Northampton, England. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Hollandia miniszterelnöke, Mark Rutte hétfőn jelentette be, augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal, vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba.

A Hollandiába utazóknak már indulás előtt bizonyítaniuk kell, hogy nem fertőződtek meg a koronavírussal: akik nem teljesen beoltottak, nekik 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel kell rendelkezniük, vagy az országba történő utazásuk előtt legfeljebb 24 órával antigéntesztet kell készíttetniük.

A szabály eddig csak néhány országra volt érvényes, augusztus 8-tól azonban az összes unión belüli beutazót érinteni fogja.

A holland kormány emellett betiltotta a nagy létszámú tömegrendezvényeket is augusztusra. Úgy tudni, a szeptember 3-5. között esedékes Holland Nagydíjról augusztus 13-án születik döntés.

Ha a zandvoorti versenypálya nem rendezhet teltház előtt futamot, úgy minden bizonnyal ismételten törlik a Holland Nagydíjat, hiszen ebben az esetben financiális szempontból nem tudnának fenntartható eseményt rendezni a szervezők.

Zandvoort egyébként tavaly került vissza hosszú évet után az F1-es naptárba, ám a járvány miatt a 2020-as versenyt is törölni kellett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!