Szigorítások: Lehet, hogy törlik az F1-es Holland Nagydíjat

Komoly veszélybe került a Forma-1-es Holland Nagydíj megrendezése azok után, hogy Hollandia hétfőn szigorításokat jelentett be a koronavírus-járvány miatt.

Hollandia miniszterelnöke, Mark Rutte hétfőn jelentette be, augusztus 8-tól csak a teljes beoltást igazoló tanúsítvánnyal, vagy negatív koronavírus-teszttel lehet belépni az országba.

A Hollandiába utazóknak már indulás előtt bizonyítaniuk kell, hogy nem fertőződtek meg a koronavírussal: akik nem teljesen beoltottak, nekik 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel kell rendelkezniük, vagy az országba történő utazásuk előtt legfeljebb 24 órával antigéntesztet kell készíttetniük.

Hirdetés
 

A szabály eddig csak néhány országra volt érvényes, augusztus 8-tól azonban az összes unión belüli beutazót érinteni fogja.

A holland kormány emellett betiltotta a nagy létszámú tömegrendezvényeket is augusztusra. Úgy tudni, a szeptember 3-5. között esedékes Holland Nagydíjról augusztus 13-án születik döntés.

Ha a zandvoorti versenypálya nem rendezhet teltház előtt futamot, úgy minden bizonnyal ismételten törlik a Holland Nagydíjat, hiszen ebben az esetben financiális szempontból nem tudnának fenntartható eseményt rendezni a szervezők.

Zandvoort egyébként tavaly került vissza hosszú évet után az F1-es naptárba, ám a járvány miatt a 2020-as versenyt is törölni kellett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!