Szintet lép az ifjabbik Leclerc, a Forma-2-ben folytatja! - F1VILÁG.HU

Szintet lép az ifjabbik Leclerc, a Forma-2-ben folytatja!

HIRDETÉS
A Forma-1 előszobájának számító Forma-2-es sorozatban folytatja pályafutását 2023-ban Arthur Leclerc. A fiatal monacói továbbra is a Ferrari akadémiájának tagja marad, akárcsak bátyja, Charles.
Arthur Leclerc,

Leclerc idén a Forma-3-es sorozatban versenyezte végig az évet, a szezon során versenyt is nyert, és az összetett pontverseny 6. helyén zárt. Jövőre egy kategóriával feljebb, a Forma-2-ben folytatja, erre a múlt hétvégén, Abu Dhabiban már láthattunk utalásokat, ahol a DAMS csapatának vendégeként volt jelen. Nemrég bejelentették, ő lesz a csapat egyik versenyzője 2023-ban.

A 22 esztendős versenyző ezen a héten, Abu Dhabiban először vezethet Forma-2-es versenyautót a háromnapos teszt keretében.

„Nagyon boldog vagyok, hogy feljebb léphetek egy kategóriát a DAMS csapatával 2023-ra” – mondta Leclerc. „Ez a csapat rengeteget nyert már, és remélem, hogy én is ugyanezt tehetem majd, és hozzátehetem a magamét a csapat történetéhez. Rengeteg a tennivaló a márciusi, bahreini idénykezdet előtt, ezért alig várom, hogy elkezdődjön az abu dhabi tesztelés.”

Leclerc célja természetesen az, hogy bátyjához, Charles-hoz hasonlóan ő is a Forma-1-ben versenyezzen néhány év múlva.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!