Eifel Nagydíj
#WeRaceAsOne McLaren Halo rainbow
Fotó: Formula 1
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Szivárvány a versenyautókon: Az F1 is kiáll a sokszínűség mellett!

A világ társadalmat napjainkban leginkább foglalkoztató két jelenség, a koronavírus-járvány, illetve a faji megkülönböztetés elleni harc mellett áll ki legújabb kampányában a Forma-1, melynek jegyében szivárványok jelennek majd meg a versenyautókon a jövő hétvégén rajtoló 2020-as idény során.

A koronavírus-járvány elleni küzdelem már hónapok óta része mindennapi életünknek, az elmúlt hetekben pedig szerte a világon tüntetéseket kezdtek a faji megkülönböztetés ellen. Ezen események legfőbb szószólója a Forma-1-ben a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, aki apai ágon afroamerikai származású, és a lehető leghatározottabban támogatja a rasszizmus elleni küzdelmet. A brit versenyző hétvégén egy londoni tüntetésen is részt vett, hogy felhívja a figyelmet az egyenlő bánásmódra.

A fent említett két társadalmi problémára pedig az F1 is egy külön kampánnyal igyekszik felhívni a figyelmet: hétfőn jelentették be a #WeRaceAsOne, azaz #EgykéntVersenyzünk nevű kezdeményezést, melynek hitvallása a sportot, valamint az egyéb globális közösségeket mostanság leginkább érintő problémák, a koronavírus-járvány és a faji megkülönböztetés elleni harc.

Ennek jelképei pedig az F1 közleménye szerint a versenyautókra is felkerülnek majd: a #WeRaceAsOne hashtagek mellett szivárványszimbólumok is feltűnnek az autókon – a McLaren például a fejvédő keretre, míg a Renault versenyautójának orrára helyezi el a motívumot a jövő hétvégi idénynyitón.

A hétfőn kiadott kommünikében egyébként azt írják, azért esett a választás a szivárványra, mert az az elmúlt időszakban egyfajta szimbólummá vált a közösségek összekovácsolása tekintetében.

#WeRaceAsOne

A kampány keretében a jövő hétvégi, spielbergi idénynyitón is feltűnnek majd a rasszizmus elleni harc szimbólumai, vélhetően reklámtáblák formájában. Létrehoznak továbbá egy munkacsoportot is az F1-ben, melynek feladata az lesz, hogy meghallgassa az emberek véleményét a paddockban, beleértve a versenyzőket is, és a megfelelő következtetéseket levonva hatékonyan lépjen fel az egyenlő bánásmód érdekében.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Szivárvány a versenyautókon: Az F1 is kiáll a sokszínűség mellett!
A Haas szívesen leszerződtetné Schumachert 2021-re
Melbourne állítja, ők rendezik az F1-es idénynyitót 2021-ben
Norris visszavágásra készül Portimaóban
A Ferrari nem vár nagy ugrást 2021-ben
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit