Szivárvány a versenyautókon: Az F1 is kiáll a sokszínűség mellett!

#WeRaceAsOne McLaren Halo rainbow
Fotó: Formula 1
A világ társadalmat napjainkban leginkább foglalkoztató két jelenség, a koronavírus-járvány, illetve a faji megkülönböztetés elleni harc mellett áll ki legújabb kampányában a Forma-1, melynek jegyében szivárványok jelennek majd meg a versenyautókon a jövő hétvégén rajtoló 2020-as idény során.

A koronavírus-járvány elleni küzdelem már hónapok óta része mindennapi életünknek, az elmúlt hetekben pedig szerte a világon tüntetéseket kezdtek a faji megkülönböztetés ellen. Ezen események legfőbb szószólója a Forma-1-ben a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, aki apai ágon afroamerikai származású, és a lehető leghatározottabban támogatja a rasszizmus elleni küzdelmet. A brit versenyző hétvégén egy londoni tüntetésen is részt vett, hogy felhívja a figyelmet az egyenlő bánásmódra.

A fent említett két társadalmi problémára pedig az F1 is egy külön kampánnyal igyekszik felhívni a figyelmet: hétfőn jelentették be a #WeRaceAsOne, azaz #EgykéntVersenyzünk nevű kezdeményezést, melynek hitvallása a sportot, valamint az egyéb globális közösségeket mostanság leginkább érintő problémák, a koronavírus-járvány és a faji megkülönböztetés elleni harc.

Ennek jelképei pedig az F1 közleménye szerint a versenyautókra is felkerülnek majd: a #WeRaceAsOne hashtagek mellett szivárványszimbólumok is feltűnnek az autókon – a McLaren például a fejvédő keretre, míg a Renault versenyautójának orrára helyezi el a motívumot a jövő hétvégi idénynyitón.

A hétfőn kiadott kommünikében egyébként azt írják, azért esett a választás a szivárványra, mert az az elmúlt időszakban egyfajta szimbólummá vált a közösségek összekovácsolása tekintetében.

#WeRaceAsOne

A kampány keretében a jövő hétvégi, spielbergi idénynyitón is feltűnnek majd a rasszizmus elleni harc szimbólumai, vélhetően reklámtáblák formájában. Létrehoznak továbbá egy munkacsoportot is az F1-ben, melynek feladata az lesz, hogy meghallgassa az emberek véleményét a paddockban, beleértve a versenyzőket is, és a megfelelő következtetéseket levonva hatékonyan lépjen fel az egyenlő bánásmód érdekében.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései