Thaiföld F1-es futamot rendezne, Bangkok lenne a helyszín - F1VILÁG.HU

Thaiföld F1-es futamot rendezne, Bangkok lenne a helyszín

HIRDETÉS
A thai miniszterelnök is jelen volt az Emilia-Romagna Nagydíjon, ahol az ázsiai ország versenyrendezési szándéka kapcsán tárgyalt a Forma-1 vezetőivel.
IMOLA, ITALY - MAY 19: Max Verstappen of the Netherlands driving the (1) Oracle Red Bull Racing RB20 and Lando Norris of Great Britain driving the (4) McLaren MCL38 Mercedes line up on the front row of the grid for the start during the F1 Grand Prix of Emilia-Romagna at Autodromo Enzo e Dino Ferrari Circuit on May 19, 2024 in Imola, Italy. (Photo by Clive Rose/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202405190307 // Usage for editorial use only //

Újabb egzotikus ország jelentkezett be a Forma-1-nél, mint potenciális versenyhelyszín. Ezúttal Thaiföld szeretné magához csábítani a száguldó cirkuszt, amely törekvése érdekében Srettha Thavisin miniszterelnök is megjelent a múlt hétvégi Emilia-Romagna Nagydíjon. Thavisin Stefano Domenicali vezérigazgatóval, valamint a FOM képviselőivel is tárgyalóasztalhoz ült.

A Thai Nagydíjat a helyi kormány ötlete nyomán kezdték el felépíteni. Mivel a Red Bull társtulajdonosai thaiföldiek, azt is szeretnék elérni, hogy a márka a versenyrendezési szándék mögé álljon. Thavisin abban bízik, 2027-ben vagy 2028-ban bemutatkozhatnak a Forma-1-ben.

A miniszterelnök az imolai látogatását követően a közösségi médiában arról írt, reményei szerint az eseménnyel világszinten nagyobb figyelem fordulna Thaiföld felé.

„A thai kormány F1-es versenyrendezési szándékához igazodva ellátogattam az Autodromo Enzo d Dino Ferrarihoz, ahol a Formula One Grouppal tárgyaltam. Ez összhangban áll azon szándékunkkal, hogy Thaiföldet felhelyezzük a nemzetközi események és tevékenységek radarjára.”

Bár sokak számára a Forma-1-es versenynaptár már most túltelített, Stefano Domenicali nem zárja ki annak lehetőségét, hogy Thaiföldet felveszik a menetrendbe. Ehhez minden valószínűség szerint egy, a már versenynaptárban jelen lévő helyszínnek kellene átadnia a helyét.

„Számos ország mutat érdeklődést a Forma-1 iránt, ami nyilvánvalóan lehetőséget teremt a fejlődésre. Ám egyúttal döntéshelyzetbe is hoz minket a versenynaptárat tekintve” – fogalmazott a közelmúltban Domenicali.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!