Todt: Lesznek még ötleteink a fordított rajtrácson kívül is

Jean Todt, portrait during the FIA Prize Giving at Carrousel du Louvre, Paris december 8, 2019 - Photo Eric Vargiolu / DPPI
Fotó: FIA
Jean Todt, az FIA elnöke úgy gondolja, szükség lesz az innovatív ötletekre a 2020-as F1-es szezonban – a fordított rajtrács mellett vannak további lehetőségek is.

Július első hétvégéjén végre elindul a 2020-as Forma-1-es szezon Ausztriában, amire már rengeteg rajongó várt – Todt szerint azonban az erőviszonyokat tekintve nem szabad forradalomra számítani ebben az évben. 

„Aki korábban erős volt, az most is az lesz. Régóta nem versenyeztünk, így érdekes lesz látni, hogy a motorgyártók hogy dolgoztak, mivel nem voltak visszajelzések a pályáról. Mindig vannak bizonytalanságok” – mondta Jean Todt. 

Voltak ötletek arra vonatkozóan, hogy izgalmasabbá tegyék a 2020-as versenyeket – például azzal, hogy azokon a helyszíneken, ahol két versenyt is rendeznek, a második futam rajtsorrendjét fordított rajtrácsos sprintfutamokkal döntsék el. Ezt az ötletet azonban a Mercedes megvétózta. 

Ennek ellenére Todt úgy véli, további ötletekkel fognak előhozakodni, hogy látványosabbá tegyék a nézők nélküli futamokat. 

„Egy ilyen pillanat lehetőségeket kínál” – mondta a szakember. „Az, hogy két versenyt rendezünk egy helyszínen, lehetőséget ad arra, hogy ilyeneken gondolkodjunk. A sprintfutam egy lehetőség volt, de ehhez a csapatok egyhangú hozzájárulására lenne szükség. De azt nem mondtuk, hogy ez a „nem” a többi innovítív ötletnek is véget vetett volna.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései