Eifel Nagydíj
Jean Todt, portrait during the FIA Prize Giving at Carrousel du Louvre, Paris december 8, 2019 - Photo Eric Vargiolu / DPPI
Fotó: FIA
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Todt: Lesznek még ötleteink a fordított rajtrácson kívül is

Jean Todt, az FIA elnöke úgy gondolja, szükség lesz az innovatív ötletekre a 2020-as F1-es szezonban – a fordított rajtrács mellett vannak további lehetőségek is.

Július első hétvégéjén végre elindul a 2020-as Forma-1-es szezon Ausztriában, amire már rengeteg rajongó várt – Todt szerint azonban az erőviszonyokat tekintve nem szabad forradalomra számítani ebben az évben. 

„Aki korábban erős volt, az most is az lesz. Régóta nem versenyeztünk, így érdekes lesz látni, hogy a motorgyártók hogy dolgoztak, mivel nem voltak visszajelzések a pályáról. Mindig vannak bizonytalanságok” – mondta Jean Todt. 

Voltak ötletek arra vonatkozóan, hogy izgalmasabbá tegyék a 2020-as versenyeket – például azzal, hogy azokon a helyszíneken, ahol két versenyt is rendeznek, a második futam rajtsorrendjét fordított rajtrácsos sprintfutamokkal döntsék el. Ezt az ötletet azonban a Mercedes megvétózta. 

Ennek ellenére Todt úgy véli, további ötletekkel fognak előhozakodni, hogy látványosabbá tegyék a nézők nélküli futamokat. 

„Egy ilyen pillanat lehetőségeket kínál” – mondta a szakember. „Az, hogy két versenyt rendezünk egy helyszínen, lehetőséget ad arra, hogy ilyeneken gondolkodjunk. A sprintfutam egy lehetőség volt, de ehhez a csapatok egyhangú hozzájárulására lenne szükség. De azt nem mondtuk, hogy ez a „nem” a többi innovítív ötletnek is véget vetett volna.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!