Törésteszt kipipálva, bizakodóak a Williamsnél

George Russell (GBR) Williams Racing FW42. Brazilian Grand Prix, Saturday 16th November 2019. Sao Paulo, Brazil.
Fotó: Williams
Jóval magabiztosabban várhatja a téli teszteket a Williams Forma-1-es csapata, mint tavaly, új autója ugyanis gond nélkül teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit.

A brit istálló számára 2019-ben nehezen indult az év, versenyautójuk tesztelését ugyanis nem tudták időben elkezdeni – ezúttal viszont jól áll a csapat, az autó pedig már túl is van a tesztekhez feltétlenül szükséges törésteszteken.

„Nagyon kemény célokat tűztünk ki magunknak a télen, főleg az aerodinamikát tekintve, hogy javítsunk a teljesítményen, és természetesen néhány mechanikai kérdésben is” – mondta Claire Williams csapatfőnök-helyettes szerdán.

„Nyilván a fő cél most az, hogy az autó időben elkészüljön a tesztre. És abszolút biztos vagyok abban, hogy ez így is lesz.”

„Az egyik első biztató jel az, hogy már az összes töréstesztet teljesítettük, a legtöbbet első nekifutásra, ellentétben a tavalyi évvel, amikor sok teszten megbuktunk – volt, hogy hatodik nekifutásra is!”

„Ez pedig még nagyobb nyomást helyezett a rendszerre, hiszen ilyenkor azzal kell foglalkozni, hogy meglegyen a törésteszt, nem pedig azzal, hogy időben kiguruljunk az autóval.”

„Szóval ez most egy remek mérföldkő számunkra a tél során.”

A biztató tél ellenére a Williamsnél nem szeretnének optimista jóslatokba bocsátkozni a 2020-as szereplést illetően.

„Mindenki tudja, mennyi munkát fektettünk az autóba a színfalak mögött, és még így is frusztráló számomra, hogy nem hívhatunk meg mindenkit, és nem mutathatjuk meg mindenkinek azt az átalakulást, ami a Williamsnél zajlik.”

„De ahogy mindig is mondtam, ez egy utazás lesz. Tavaly kezdtük, és az év második felében már láttuk az első fűhajtásokat, amikor egyenletesen faragtunk a hátrányunkból.”

„Tudván, hogy mit értünk el a télen, természetesen mindent az aero-számokra és a korrelációra alapozunk. De az F1-ben soha nem lehetsz biztos a dolgodban, szóval várnunk kell még a februári tesztekig.”

„De fejlődnünk kell. És hiszem, hogy fogunk is, de hogy milyen szintre, azt még nem tudjuk meghatározni, hiszen fogalmunk sincs, mit csinálnak az ellenfeleink.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!