Friss hírek

Törésteszt kipipálva, bizakodóak a Williamsnél

Jóval magabiztosabban várhatja a téli teszteket a Williams Forma-1-es csapata, mint tavaly, új autója ugyanis gond nélkül teljesítette a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjeit.

A brit istálló számára 2019-ben nehezen indult az év, versenyautójuk tesztelését ugyanis nem tudták időben elkezdeni – ezúttal viszont jól áll a csapat, az autó pedig már túl is van a tesztekhez feltétlenül szükséges törésteszteken.

„Nagyon kemény célokat tűztünk ki magunknak a télen, főleg az aerodinamikát tekintve, hogy javítsunk a teljesítményen, és természetesen néhány mechanikai kérdésben is” – mondta Claire Williams csapatfőnök-helyettes szerdán.

„Nyilván a fő cél most az, hogy az autó időben elkészüljön a tesztre. És abszolút biztos vagyok abban, hogy ez így is lesz.”

„Az egyik első biztató jel az, hogy már az összes töréstesztet teljesítettük, a legtöbbet első nekifutásra, ellentétben a tavalyi évvel, amikor sok teszten megbuktunk – volt, hogy hatodik nekifutásra is!”

„Ez pedig még nagyobb nyomást helyezett a rendszerre, hiszen ilyenkor azzal kell foglalkozni, hogy meglegyen a törésteszt, nem pedig azzal, hogy időben kiguruljunk az autóval.”

„Szóval ez most egy remek mérföldkő számunkra a tél során.”

A biztató tél ellenére a Williamsnél nem szeretnének optimista jóslatokba bocsátkozni a 2020-as szereplést illetően.

„Mindenki tudja, mennyi munkát fektettünk az autóba a színfalak mögött, és még így is frusztráló számomra, hogy nem hívhatunk meg mindenkit, és nem mutathatjuk meg mindenkinek azt az átalakulást, ami a Williamsnél zajlik.”

„De ahogy mindig is mondtam, ez egy utazás lesz. Tavaly kezdtük, és az év második felében már láttuk az első fűhajtásokat, amikor egyenletesen faragtunk a hátrányunkból.”

„Tudván, hogy mit értünk el a télen, természetesen mindent az aero-számokra és a korrelációra alapozunk. De az F1-ben soha nem lehetsz biztos a dolgodban, szóval várnunk kell még a februári tesztekig.”

„De fejlődnünk kell. És hiszem, hogy fogunk is, de hogy milyen szintre, azt még nem tudjuk meghatározni, hiszen fogalmunk sincs, mit csinálnak az ellenfeleink.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!