Friss hírek

Törökország helyett Mugellóba látogathat az F1 mezőnye

Újra veszélybe került a Forma-1-es Török Nagydíj megrendezése, miután az Egyesült Királyság kormánya továbbra is „vörös listán” tartja Törökországot a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyzet miatt. Úgy hírlik, Isztambul helyett Mugellóban tarthatnak futamot.

A száguldó cirkusz mezőnye október első hétvégéjén vendégeskedne Törökországban, ám jó ideje hallani lehet már arról, hogy veszélybe kerülhet az egyébként már módosított időpontban történő versenyrendezés.

Az Egyesült Királyság kormánya aztán csütörtökön bejelentette, Törökország továbbra is szerepel „vörös listájukon”, ami azt jelenti, hogy az országból hazatérőknek 10 napra karanténba kell vonulniuk egy, a kormány által hitelesített hotelbe, melynek költsége mintegy 900 ezer forintnak megfelelő összeg.

A karantén alól a Forma-1-es csapatok személyzete sem mentesül, szóval a szabályozás jelentős utazási problémákat okoz, hiszen a 10-ből 7 istálló angliai székhellyel rendelkezik.

Mivel október 10-én már Japánban versenyzett volna a mezőny, mindez nem is okozott volna problémát, hiszen néhány ott eltöltött extra nappal „kivédhették” volna a 10 napos karanténkötelezettséget, a szuzukai versenyt azonban nemrég törölni kellett. Az F1 vezetősége abban bízott, Törökország lekerül majd az Egyesült Királyság vörös listájáról, ám nem így lett. Sőt, Mexikó és Brazília is szerepel még rajta.

Az Autosport című szaklap úgy tudja, az egyik lehetséges opció, hogy a törökországi versenyt eltolják egy héttel, október 10-re, és megvárják, hogy a vörös lista szeptember 16-i felülvizsgálatakor hogyan döntenek Angliában. Ha Törökország lekerül a listáról, még lesz idő megszervezni az utazást.

Amennyiben Törökországban nem tudnak versenyt rendezni, úgy Mugellóba látogathat a mezőny október 10-én.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!