Friss hírek

Tost: A siker bele van programozva Mick Schumacherbe

Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke biztos benne, hogy Mick Schumacher sikeres lesz a Forma-1-ben, és remek úton halad afelé, hogy megtalálja a helyét a királykategóriában.

Egyelőre nem világos Mick Schumacher jövője a Forma-1-ben: a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia jelenleg a Forma-2-ben versenyez, azonban van esélye rá, hogy a következő szezonban feljebb lépjen. 

Az AlphaTauri csapatfőnöke, Franz Tost szerint egyértelmű lesz a következő lépés Schumacher számára. „Ő egy nagyon érett pilóta. A gokartos időszaka óta ismerem őt, szuper jól fejlődött” – nyilatkozta a szakember a Sport1-nek. „Minden sorozatban szerzett győzelmet. A Forma-1-ben is megtalálja majd a helyét.”

„Mindegy, hogy hol versenyez – meg fogja mutatni, hogy sikeres lesz a Forma-1-ben” – folytatta Tost. 

Schumacher 2016-ban a német és az olasz Forma-4-es bajnokságban is a második helyezett lett, 2018-ban megnyerte a Forma-3-as Európa bajnokságot, idén pedig a Forma-2-es bajnoki címért küzd. 

„Bírni fogja a nyomást a Forma-1-ben” – tette hozzá magabiztosan Tost. „Ezt bizonyította az utánpótlás-kategóriákban. Meggyőződésem, hogy sikeres lesz a Forma-1-ben is. Nyilván szüksége lesz egy tanulási időszakra. Amíg egy új pilóta megtanulja, merre halad a Forma-1, szüksége van 2-3 évre.”

„Mick egy nagyon lelkiismeretes versenyző, mindent intenzíven tanulmányoz, és a technikai kérdésekkel is foglalkozik. A siker előre programozva van benne” – mondta Tost. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!