Totális megbízhatóságra törekszik a McLaren

Ugyan matematikailag még van esélyük az idei bajnoki címre a McLaren-Mercedes pilótáinak is, de reális esélyük már aligha van. Ezt elsősorban az utóbbi időben gyakran jelentkező megbízhatósági problémáiknak köszönhetik.


Ugyan matematikailag még van esélyük az idei bajnoki címre a McLaren-Mercedes pilótáinak is, de reális esélyük már aligha van. Ezt elsősorban az utóbbi időben gyakran jelentkező megbízhatósági problémáiknak köszönhetik.

A csapat vezetősége tisztában van vele, hogy így nem lehetnek sikeresek, és ezért ennek megoldását tartják legfőbb és legsürgetőbb feladatuknak.

„A megbízhatóság szempontjából nem vagyunk jó passzban. Monzában az üzemanyag-ellátó rendszerrel, Szingapúrban a váltóval, Suzukában és Koreában pedig a felfüggesztéssel volt problémánk. Ezek mindegyike független volt a másik meghibásodástól”- foglalta össze az elmúlt időszakban jelentkező nehézségeket Sam Michael.

A McLaren sportigazgatója hangsúlyozta, hogy ezek mindegyike egyszeri eset volt, és ha netán újra lecsapna rájuk a technika ördöge, akkor az biztosan nem lenne összefüggésbe hozható az eddigi problémákkal.

„A megbízhatóság nagyon fontos most, és nekünk az a célunk, hogy száz százalékig megbízhatóak legyünk. Ez egyaránt érvényes az autóra és az azt körülvevő műveleteinkre is – a pályán zajló eseményekre, a kerékcserékre és mindenre, ami nem hozható összefüggésbe versenyzéssel. Ezt mindenképpen meg kell valósítanunk, a hátralévő négy futamra, és a jövő évre vonatkozóan egyaránt. Mindenki tisztában van vele, hogy ennek hiánya idén mennyibe került nekünk”- utalt a marékszámra elhullajtott pontokra Michael.

Ezzel együtt is Michael szerint a McLarenre nem lehet rásütni, hogy a megbízhatóság szempontjából sokkal gyengébb évük lenne, mint a riválisoknak. „Egyes pályákon nagyon erősek voltunk, de voltak hullámvölgyek is a teljesítményünkben. Ahogyan a többieknek, a Red Bullnak és a Ferrarinak is. Ha megnézzük az első négy versenyt, ott ők nem voltak versenyképesek, de stabilan teljesítettek.”

„Mindenképpen felül kell kerekednünk ezen a problémán. A megoldás egy hosszú folyamat, aminek mi a közepén tartunk. Ahhoz, hogy világbajnokságokat nyerjünk, ezt mindenképpen meg kell oldanunk. Ez teljesen világos”- zárta az Autosporton idézett szakember.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Totális megbízhatóságra törekszik a McLaren
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt