Eifel Nagydíj
Hungaroring (HUN) 2nd June 2018. BMW M Motorsport, DTM, Round 3, Alessandro Zanardi (ITA), BMW works driver and BMW brand ambassador
Fotó: BMW Motorsport
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Továbbra is mesterséges altatásban tartják Zanardit

Továbbra is stabil, ám súlyos állapotban fekszik kórházban a pénteken súlyos balesetet szenvedett Alex Zanardi. Az orvosok azt remélik, a következő napokban meg tudják határozni, hogy mik legyenek a további lépések a volt autóversenyző kezelésében.

A korábbi Forma-1-es versenyző, kétszeres CART-bajnok múlt pénteken, Olaszországban szenvedett közúti balesetet kézzel hajtható triciklijével, amikor a szemközti sávba átsodródva egy teherautóval ütközött.

Zanardit súlyos fej- és arcsérülésekkel helikopter szállította a sienai kórházba, ahol még aznap megoperálták. Jelenleg mesterséges altatásban tartják, az orvosok pedig nem tudják megmondani, milyen esélyei vannak a felépülésre.

Hétfőn a volt autóversenyzőt, többszörös paralimpiai bajnokot ápoló kórház újabb közleményt adott ki. Ebben azt írják, Zanardi állapota továbbra is súlyos, ám stabil.

„A klinikai állapotok változatlanok maradtak a szív- és légzési, illetve metabolikus paramétereit tekintve, a neurológiai állapot azonban továbbra is súlyos” – áll a kommünikében.

„A beteget szedált és intubált állapotban van, mesterségesen lélegeztetjük, a prognózis pedig bizalmas. Az őt gondozó multidiszciplináris csapat a következő napokban értékeli, hogy milyen diagnosztikai-terápiás lépéseket tesznek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!