Trulli az FIA-t dicséri - F1VILÁG.HU

Trulli az FIA-t dicséri

HIRDETÉS

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) határozott fellépését dicsérte a hétvégi Kanadai Nagydíjat követően Jarno Trulli.


A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) határozott fellépését dicsérte a hétvégi Kanadai Nagydíjat követően Jarno Trulli.

A Team Lotus versenyzője az olasz Repubblica nevű lapban vezetett rovatában elárulta, a sportot irányító testület a nehéz körülmények között is mindvégig kiváló döntéseket hozott, így minden dicséretet megérdemel.

„Nem volt könnyű verseny, de ez nem befolyásolta a lebonyolítást. Azt gondolom, soha nem érdemelt még ekkora tapsot az FIA” – mondta Trulli.

„Nem hoztak hibás döntéseket, minden rendben zajlott: a biztonsági autós rajt, majd annak pályára küldése, amikor törmelékek kerültek a pályára vagy autók álltak meg, illetve a piros zászlós megszakítás, amikor túl veszélyes volt a versenyzés. No és persze a több mint kétórás kényszerpihenő utáni újraindítás.”

„Helyes dolog volt várni ilyen sokáig: a pályafeltételeknek javulniuk kellett annak érdekében, hogy az autók vezethetőek legyenek. Mindent tökéletesen csináltak.”

„Nyilván volt egy kis kavarodás és sokan úgy gondolják, ez túl sok, de a montreali egy teljesen más versenyt, mint a többi. Ez Kanada: a Forma-1 és az új szabályok semmit sem tehetnek ez ellen. Ez a pálya természetéből adódik, ami miatt a versenyzők hibáznak. Az özönvíz pedig tovább növelte a nehézségek számát.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!