Türelmes Gaslyval az Alpine Forma-1-es főnöke - F1VILÁG.HU

Türelmes Gaslyval az Alpine Forma-1-es főnöke

Az Alpine csapatfőnöke, Otmar Szafnauer szerint teljesen rendben van az, hogy a csapat új pilótájának, Pierre Gaslynak némi időbe telik, mire képes lesz a maximumot kihozni idei versenyautójából.

A francia tehetség éveken át az AlphaTauri színeiben versenyzett a Forma-1-ben, idén viszont már egy gyári istállónál, az Alpine-nál kapott lehetőséget. A rutinos versenyző szezonja viszont nem indult könnyen: habár Bahreinben és Szaúd-Arábiában is összejött a pontszerzés, az Alpine idei autójából még nem tudja kihozni a maximumot. A legutóbbi, melbourne-i versenyen ráadásul egy igazán erős eredményt dobott el magától, amikor csapattársával, Esteban Oconnal ütközött.

Főnöke, Otmar Szafnauer viszont türelmes – a szakember pontosan tudja, betelelik egy kis időbe, mire Gasly teljesen eggyé válik autójával, no meg persze a csapattal.

 

„Új ő még a csapatnál, időbe telik” – idézi a szakember szavait a RacingNews365.com című internetes portál. „Élvezi a létet a csapatnál, szereti a mérnöki csapatot és a szerelőket, mi pedig szintén kedveljük őt.”

„Pierre gyors, de időbe telik, mire mindent ki tud hozni az autóból, és még mindig próbál teljesen beilleszkedni hozzánk. A szaúdi verseny után beszélgettem vele, és azt mondta, ’nézd, adjatok még nekem pár versenyt, van még néhány tized bennem’.”

Arra a kérdésre, hogy ezek a Gasly által említett tizedek miből fakadnak majd, Szafnauer így válaszolt: „Szerintem egyszerűen csak abból, hogy jobban megismeri egymást a versenyző és a mérnöki csapat ahhoz, hogy úgy állítsák be az autót, ahogy ő szereti.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Türelmes Gaslyval az Alpine Forma-1-es főnöke
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!