Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Új grafikai elemek debütálnak az F1-es közvetítésekben

Több új grafikai elemmel teszik látványosabbá és informatívabbá a Forma-1-es közvetítéseket 2020-ban.

A világbajnokság jövő hétvégén, az ausztriai Spielbergben rajtol el, az Amazon Web Services-zel kötött megállapodásnak köszönhetően az előttünk álló idényben 6 új grafikai elem debütál majd a televíziós közvetítések során.

Az Osztrák Nagydíj hétvégéjén bemutatkozik egy olyan grafikai elem, mely az autók teljesítményéről nyújt információkat a rajongóknak. Ezeket az adott versenyautó erősségei – például motorerő, tapadás, leszorítóerő-szint – alapján jelenítik meg a képernyőn.

A második silverstone-i versenytől, a hivatalosan 70. évforduló Nagydíjaként említendő futamtól kezdve olyan információkkal találkozhatnak a nézők, melyek a jelenlegi versenyzők teljesítményét hasonlítják össze korábbi pilóták teljesítményével – az adatok egészen 1983-ig nyúlnak vissza.

Fotó: Formula 1

A Belga Nagydíjtól kezdve a rajongók a televíziós grafikák révén megtudhatják azt is, a versenyzők hogyan birkóznak meg a gyors [175 km/h feletti), illetve a lassú [125 km/h alatti) kanyarokkal.

A 2020-as szezon második felében további három grafikai elem mutatkozik be: az egyik a versenyzői tudást értékeli, és lesz olyan is, mely egy adott autó vagy csapat fejlődését, illetve egész idényes teljesítményét mutatja meg. Debütál továbbá egy olyan grafikai elem is, mely az időmérős- és versenytempót próbálja megjósolni a mesterséges intelligencia segítségével.

Eddig egyébként az AWS-sel kötött megállapodás keretében 6 grafikai elemmel találkozhattak a nézők: ezek a kijárati sebességgel kapcsolatos adatokat jelenítették meg a képernyőn, tájékoztatást adtak a várható stratégiákról, a bokszutca-ablakról, a gumiteljesítményről, illetve egy-egy küzdelem végkimenetelét jósolták meg.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!