Új grafikai elemek debütálnak az F1-es közvetítésekben

AWS Web Services Graphics Package
Fotó: Formula 1
Több új grafikai elemmel teszik látványosabbá és informatívabbá a Forma-1-es közvetítéseket 2020-ban.

A világbajnokság jövő hétvégén, az ausztriai Spielbergben rajtol el, az Amazon Web Services-zel kötött megállapodásnak köszönhetően az előttünk álló idényben 6 új grafikai elem debütál majd a televíziós közvetítések során.

Az Osztrák Nagydíj hétvégéjén bemutatkozik egy olyan grafikai elem, mely az autók teljesítményéről nyújt információkat a rajongóknak. Ezeket az adott versenyautó erősségei – például motorerő, tapadás, leszorítóerő-szint – alapján jelenítik meg a képernyőn.

A második silverstone-i versenytől, a hivatalosan 70. évforduló Nagydíjaként említendő futamtól kezdve olyan információkkal találkozhatnak a nézők, melyek a jelenlegi versenyzők teljesítményét hasonlítják össze korábbi pilóták teljesítményével – az adatok egészen 1983-ig nyúlnak vissza.

Fotó: Formula 1

A Belga Nagydíjtól kezdve a rajongók a televíziós grafikák révén megtudhatják azt is, a versenyzők hogyan birkóznak meg a gyors [175 km/h feletti), illetve a lassú [125 km/h alatti) kanyarokkal.

A 2020-as szezon második felében további három grafikai elem mutatkozik be: az egyik a versenyzői tudást értékeli, és lesz olyan is, mely egy adott autó vagy csapat fejlődését, illetve egész idényes teljesítményét mutatja meg. Debütál továbbá egy olyan grafikai elem is, mely az időmérős- és versenytempót próbálja megjósolni a mesterséges intelligencia segítségével.

Eddig egyébként az AWS-sel kötött megállapodás keretében 6 grafikai elemmel találkozhattak a nézők: ezek a kijárati sebességgel kapcsolatos adatokat jelenítették meg a képernyőn, tájékoztatást adtak a várható stratégiákról, a bokszutca-ablakról, a gumiteljesítményről, illetve egy-egy küzdelem végkimenetelét jósolták meg.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS