Újra a Hungaroringre érkezik a DTM - F1VILÁG.HU

Újra a Hungaroringre érkezik a DTM

HIRDETÉS

Szeptember 23-25. között tartják a német túraautó-bajnokság, a DTM magyarországi versenyhétvégéjét – több volt, és vélhetően jövőbeli Forma-1-es versenyző részvételével.


Szeptember 23-25. között tartják a német túraautó-bajnokság, a DTM magyarországi versenyhétvégéjét – több volt, és vélhetően jövőbeli Forma-1-es versenyző részvételével.

A 2016-os szezon tizenötödik és tizenhatodik versenyének a Hungaroring 4,381 kilométer hosszú aszfaltcsíkja ad otthont, közvetlenül az októberi, hockenheimi szezonzárót megelőzően.

Azt követően, hogy az első nürburgringi versenyen megszerezte idei harmadik futamgyőzelmét, a BMW versenyzője, Marco Wittmann 170 ponttal vezeti a bajnoki tabellát az Audi olasz pilótáját, Edoardo Mortarát megelőzve.

Négy futammal az idei bajnokság vége előtt Wittmann csapata, a BMW RMG szintén élen áll az összetettben, a gyártók közötti versenyt pedig a BMW 521 ponttal vezeti az Audi és a Mercedes-Benz előtt.

1

A Hungaroring idén mindössze harmadik alkalommal látja vendégül a DTM mezőnyét. Legelőször 1988-ban rendezték itt az akkori szezon két futamát, melyeket a venezuelai Johnny Cecotto nyert meg a Mercedesszel.

A mogyoródi versenypálya ezt követően csupán 26 évvel később, 2014-ben fogadta ismét a német túraautó-bajnokság mezőnyét, a BMW versenyzője, Marco Wittmann pedig magabiztos teljesítménnyel nyerte meg a 41 körös versenyt. A német abban az évben meg is szerezte a DTM bajnoki címét.

A sorozat szervezői igyekeznek mindenben kiszolgálni a rajongókat is, csütörtökön például a Hősök terén bárki találkozhat a versenyzőkkel, és számos versenyautót is megcsodálhat a nagyérdemű, nemcsak kiállítva, hanem Budapest utcáin száguldozva is.

A DTM betétszériájaként a hétvégén a Hungaroringen vendégszerepel az Audi Sport TT Kupa mezőnye, ahol ráadásul egy magyar versenyzőnek is szoríthatunk, Telek Gábornak. Pályára gurulnak továbbá Mogyoródon a Competition102 GT4 European Series, valamint a Porsche Platinom GT 3 Cup Challenge Central Europe versenyautói is.

Hirdetés

A DTM mezőnyében ott van a korábban a Forma-1-et is megjárt Timo Glock és Paul di Resta, illetve a Red Bull Racing egykori tesztpilótája, Antonio Félix da Costa is.

2015-ben Pascal Wehrlein lett a DTM bajnoka, aki idén már a Manor F1-es csapatánál bizonyít, akárcsak Esteban Ocon, aki az idei szezont még a német túraautó-bajnokságban kezdte meg.

A hétvége programja:

Péntek:
17:00-17:30: DTM, 1. szabadedzés
Szombat:
10:45-11:15: DTM, 2. szabadedzés
12:35-12:55: DTM, 1. időmérő edzés
14:55: DTM, 1. verseny
Vasárnap:
10:45-11:15: DTM, 3. szabadedzés
12:50-13:10: DTM, 2. időmérő edzés
15:10: DTM, 2. verseny

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!