Vakbélműtét után F1-es autóba: Albon jól bírta a szingapúri nyitónapot - F1VILÁG.HU

Vakbélműtét után F1-es autóba: Albon jól bírta a szingapúri nyitónapot

Vakbélműtétje után először ült Forma-1-es versenyautóba pénteken Alex Albon, a Williams versenyzője pedig azt mondja, szerencsére nem érzi azt, hogy problémát okoz számára a vezetés a versenynaptár egyik, ha nem a legmegterhelőbb pályáján.

Albont az Olasz Nagydíj hétvégéjén kellett kórházba szállítani, emiatt nem is tudott részt venni a monzai versenyen, ahol a holland Nyck de Vries helyettesített. Albont meg is kellett operálni, sőt, szövődmények is felmerültek, az elmúlt hetekben azonban jó ütemben haladt a gyógyulása, így Szingapúrban visszatérhetett a versenypályára.

A nap végén pedig elégedetten konstatálta, fizikailag rendben van, bár tény, a szingapúri körülményekkel azért igencsak nehéz boldogulni.

 

„Tudtuk, hogy nehéz lesz, de úgy érzem, jobban boldogulok, mint vártam. Elég sok hosszú etapot teljesítettünk. Ez persze még mindig csak a negyede annak, ami a vasárnapi futamon lesz, de azért szombaton pihenhetünk, szóval remélhetőleg nem lesz probléma” – magyarázta a Williams versenyzője.

„Rendben van a dolog, amikor az autóban vagyok. Inkább csak a hőség okoz gondot! Amikor az ember kiszáll, akkor érzi igazán, hogy fizikailag megterhelő. De úgy érzem, nincsenek komoly gondok, egészen jól érzem magam.”

A Williams ugyanakkor sok jóra nem számíthat az utcai pályán, Albon mindkét pénteki edzést a 16. helyen zárta, elmondása szerint pedig a Q2-be jutás már nagy eredmény lenne az időmérőn.

„Az az érzésem, tudjuk, hogy mivel küszködünk, és ez a lényeg. Úgy tűnik, az autóban egy kicsit több potenciál van. Tudtuk, hogy egy kicsit hátrébb leszünk itt, mint Monzában, a pálya nem fekszik nekünk: nagyon leszorítóerőigényes. 23 kanyar van itt, és nincs sok egyenes, ahol visszanyerhetnénk a köridőt.”

„Megtesszük a tőlünk telhetőt, még én is próbálom elkapni a ritmust, igyekszem közelebb menni a falakhoz, itt minden erről szól. El fogjuk végezni a házi feladatunkat, és erősebben térünk vissza szombaton, a Q2-be való bejutás pedig nagy siker lenne számunkra ezen a hétvégén.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Vakbélműtét után F1-es autóba: Albon jól bírta a szingapúri nyitónapot
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!