Valencia újratárgyalná F1-es szerződését

Újratárgyalná Forma-1-es versenyének megrendezésére vonatkozó szerződését Valencia kormánya, mivel a futam az elmúlt évben is veszteséget termelt.


Újratárgyalná Forma-1-es versenyének megrendezésére vonatkozó szerződését Valencia kormánya, mivel a futam az elmúlt évben is veszteséget termelt.

A Generalitat Valenciana alelnöke, Jose Ciscar csütörtökön úgy nyilatkozott, a kormánynak arra kell fókuszálnia, hogy minél lejjebb szorítsa azokat a költségeket, melyeket olyan események megrendezése generál, mint amilyen a Forma-1-es Európa Nagydíj.

„A nagy események teljes felülvizsgálat alá kerültek. Már nem olyan életképesek, mint amilyenek eddig voltak” – fogalmazott Ciscar. „Nagy értékkel bírtak mindeddig, de a körülmények arra kényszerítenek bennünket, hogy felállítsunk egy rangsort.”

A szakember hozzátette, Valencia kormánya rövidesen levélben tájékoztatja majd a Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone-t arról, hogy szeretnék újratárgyalni a verseny megrendezésére vonatkozó kontraktust.

Az alelnök ugyan nem jelentette ki konkrétan, hogy a valenciai Európa Nagydíj veszélyben lenne, ám úgy fogalmazott, „semmit sem lehet kizárni.”

„Az aláírt szerződések miatt nem lehetünk meggondolatlanok, mivel a büntetések még többe kerülhetnek. Muszáj kiegyensúlyozott megoldást találnunk.”

Valenciában 2008 óta tartják az Európa Nagydíjat egy, a kikötőben kialakított versenypályán. 2009-ben a verseny szervezői egy új, öt évre szóló megállapodást írtak alá Ecclestone-nal.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!