Valentino Rossit idézi meg monzai sisakjával Ricciardo - F1VILÁG.HU

Valentino Rossit idézi meg monzai sisakjával Ricciardo

HIRDETÉS
Az Olasz Nagydíj tavalyi győztese az idei versenynap délelőttjén különleges sisakfestést mutatott be, amelyen nem más, mint a saját arca szerepel. Daniel Ricciardo a gyorsaságimotoros-világbajnokság kilencszeres címszerzője, Valentino Rossi előtt tiszteleg ezzel.
Daniel Ricciardo Helmet

A MotoGP-ből tavaly visszavonult Rossi még 2008-as hazai versenyén, Mugellóban viselt hasonló dizájt saját grimaszoló ábrázatával – a futamot pedig meg is nyerte. Bár az esetnek már 14 éve, a sisakot nehezen felejtik a technikai sportok világában mozgók, és Ricciardo is ehhez nyúlt vissza a számára különleges monzai pályán, ahol tavaly első és eddigi egyetlen mclarenes győzelmét szerezte.

„A versenynapra tartogattam ezt a sisakot, amellyel egy olasz motorversenyző-legenda, az egyetlen Valentino Rossi előtt tisztelgek” – jelentette be közösségi oldalán Ricciardo. „Talán még sokan emlékeznek, hogy egy hasonló festést viselt Mugellóban 2008-ban. Nem tudom, hogy vagyok-e annyira szép, mint Valentino, de mindenképpen érdekes. Izgatott vagyok, hogy a negyedik helyre állhatok fel a rajtrácson. Remélem, így fog kinézni az arcom, amikor áthaladok a célvonalon.

A szezon végén csapatától távozó Ricciardónak magasan a tavalyi Olasz Nagydíj az eddigi legjobb eredménye a wokingiakkal, amelyet egy évvel ezelőtt kettős sikerre vezetett Monzában. Bár az élmezőny több tagja is a rajtrács hátsó fertályából indul, idén is rendkívüli történésekre lenne szüksége a csapatnak a siker megismétléséhez, a kezdeti pozíciójuk viszont az idei legmagasabb, hiszen Lando Norris és Ricciardo a második rajtsorba állhatnak fel.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!