Változik az első éjszakai verseny menetrendje - F1VILÁG.HU

Változik az első éjszakai verseny menetrendje

HIRDETÉS

Azt követően, hogy sokan attól tartottak, kevés gyakorlási lehetőségük lesz a versenyzőknek a kivilágított pályán a Forma-1 történetének első éjszakai megmérettetése előtt, a szervezők bejelentették, változtatnak a Szingapúri Nagydíj menetrendjén.

Azt követően, hogy sokan attól tartottak, kevés gyakorlási lehetőségük lesz a versenyzőknek a kivilágított pályán a Forma-1 történetének első éjszakai megmérettetése előtt, a szervezők bejelentették, változtatnak a Szingapúri Nagydíj menetrendjén.

Az eredeti tervek szerint az utcai pályán mind a pénteki, mind a szombati első edzés világosban került volna megrendezésre, míg a második szabadedzés, illetve az időmérő zajlott volna teljes sötétségben.

Bár a világosban való körözés lehetővé tette volna a versenyzők számára, hogy hozzászokjanak az új vonalvezetéshez, egyesek aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy csak keveset körözhetnek a kivilágított pályán az első éjszakai versenyt megelőzően.

A Scuderia Toro Rosso csapatmenedzsere, Massimo Rivola korábban már aggodalmát fejezte ki a kevés éjszakai körözés miatt, különösen azután, hogy a helyszínről követte figyelemmel a MotoGP szezonnyitóját, melyet szintén kivilágított pályán rendeztek meg Katarban.

Rivola szerint – ahogy az a MotoGP szezonnyitóján is történt – az árnyékok, a visszatükröződések, és a vakuk okozhatják a legnagyobb problémát a versenyzők számára az éjszakai versenyen.

“Szívem szerint rendeznék éjszakai tesztet, bár ez kivitelezhetetlen a magas költségek miatt. Biztos vagyok benne, hogy minden rendben lesz az első éjszakai versenyen, azonban még számos olyan dolog van, amit meg kell beszélnünk” – mondta a szakember még március végén.

“A legfontosabb az, hogy az összes edzés sötétben kerüljön megrendezésre, és ne legyen nappali tréning a hétvégén. Este hét óra magasságában megy le a nap Szingapúrban, és a jelenlegi tervek szerint az első edzés már hat órakor befejeződne, mielőtt még nyolckor megkezdődne a második.”

A szervezők viszont döntöttek, megváltoztatják a Szingapúri Nagydíj menetrendjét. Bár a jövőben még változhat a helyzet, megbízható források szerint így nézne ki helyi idő szerint az F1 történetének első éjszakai nagydíjhétvégéje.

Első szabadedzés     – péntek   19:00 – 20:30
Második szabadedzés  – péntek   21:30 – 23:00
Harmadik szabadedzés – szombat  19:00 – 20:00
Időmérő edzés        – szombat  22:00 – 23:00
Verseny              – vasárnap 20:00

Érdekes megjegyezni, hogy az átlagos két és fél órás szünet helyett csak egy órájuk lenne a pihenésre a versenyzőknek a pénteki első és második szabadedzés között Szingapúrban.

Az Autosport úgy tudja, hogy a Versenyzők Érdekvédelmi Szervezete (GPDA) azt szeretné, ha már csütörtökön birtokba vehetnék a pályát a versenyzők egy világosban megrendezésre kerülő edzésen, ahol vagy F1-es, vagy utcai autókkal körözhetnének.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!