Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Vasselon: A Toyota közelebb került az élmezőnyhöz

A Toyota technikai vezetője, Pascal Vasselon biztos benne, hogy csapata közelebb került riválisaihoz, és sokkal jobban fog szerepelni az idei évben, mint az azt megelőző 2007-es idényben.

A Toyota technikai vezetője, Pascal Vasselon biztos benne, hogy csapata közelebb került riválisaihoz, és sokkal jobban fog szerepelni az idei évben, mint az azt megelőző 2007-es idényben.

“Ha csak az összehasonlítható dolgokat vetjük össze, ami azt jelenti, hogy az időeredményeket oly módon hasonlítjuk össze egy adott teszten, hogy figyelembe vesszük az üzemanyag mennyiséget, akkor a különbségek azt mutatják, hogy a TF108 komoly előrelépés elődjéhez képest” – mondta Vasselon.

“Természetesen a különbség megvan, és egyelőre még nem vagyunk elég jók, de keményen dolgozunk. Ha megnézzük, hol álltunk ilyenkor a tavalyi évben, akkor tisztán láthatjuk, hogy most sokkal közelebb vagyunk az élmezőnyhöz, mint akkor voltunk.”

A Toyota borzalmasan teljesített a tavalyi évben, és 13 megszerzett pontjával – a McLaren kizárását követően – mindössze csak a hatodik helyen végzett a konstruktőrök versenyében, és az eddigi téli teszteken sem brillírozott.

A csapat olasz versenyzője, Jarno Trulli tegnapi nyilatkozatában elmondta, hogy látva az élcsapatok és a köztük lévő hatalmas különbséget, nem reális a dobogós helyezésekről beszélni az idei évad kezdete előtt.

Vasselon azonban elégedett a Toyota eddigi munkájával, és úgy gondolja, rengeteg van még az új autóban.

“Elégedettek vagyunk azzal a fejlődéssel, amit a TF108-as modellel elértünk az elmúlt hetekben. Már az első tesztprogramtól kezdve világos volt számunkra, hogy a TF108 egy alapjaiban más autó, mint a tavalyi volt. Sokkal stabilabb, és minden területen előrelépés elődjéhez képest” – magyarázta a francia szakember.

“Versenyzőink sokkal jobban érzik magukat az autóban, és keményebben is tudnak hajtani. A beállítások terén is sikerült javulást elérnünk, és sokkal könnyebben be lehet állítani az autót a különböző pályákra” – folytatta Vasselon, aki biztos benne, hogy sokat javul még az új autó a márciusi szezonnyitóig.

“Rengeteg van még az autóban, és az első versenyen sokkal jobbak leszünk. Folyamatosan jönnek az új fejlesztések és új elemek, de a legnagyobb javítócsomag csak az Ausztrál Nagydíjra készül el. Ez egy hosszú fejlesztőmunka eredménye lesz, amit csak Melbourne előtt mutatunk be.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!